Melanzane alla parmigiana auberginegratäng recept

Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

2 aubergines (stora) 1,5 msk salt 4 klyfta vitlök 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico 2 burk Zeta Plommontomater 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller vanligt vitt vin) salt svartpeppar, nymalen 1 kruka basilika, de plockade bladen 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana, skivade (á 125 g) 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven
Parmigiana di melanzane (auberginegratäng)

Parmigiana di melanzane (auberginegratäng)

Låt mig läska er med denna gudomliga kombo. aubergine, mozzarella, parmesan och en god tomatsås, hur skulle det kunna smaka något annat än bra
Italiensk auberginegratäng

Italiensk auberginegratäng

är min version av den kända rätten 'melanzaneallaparmigiana'. Jag brukar servera den med sallad, lite marinerade bönor och

La cucina di Laura

Sedan fortsatte vi med en härlig blandning av smårätter, det var små delikata bollar med mozzarella, tomatsallad på Sicilianska små plommontomater med basilika, ”Melanzane grigliate” –  grillad aubergine med balsamico och mynta, ”Peperoni gratinati” – ugnsgrillad, panerad och sen stekt paprika