Placera ut äpplena, skurna i klyftor, runt botten och häll över smeten. 1-2 äpplen. 1-2 äpplen. Ett av de absolut enklaste sätten att pimpa gammal hederlig sockerkaka är att pudra formen med lite kanel och lägga ett lager äppelbitar i botten av den innan man häller på sockerkakssmeten
Det har plockats vindruvor, björnbär, äpplen, rabarber och så bakades den där mazarinkakan. Päron, dock inte de ovan utan från egna trädgården, har jag använt i en mazarinkaka idag
Mazarinkaka. Eller så gör du den nu men använder någon annan frukt som passar till, kanske skippa vaniljkrämen och ha på smör- och kanelstekta äpplen eller köra rårörda frysta jordgubbar om suget verkligen sätter in
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. 2 svenska äpplen. 1 ägg 1 äggvita 2 svenska äpplen. Den här pajen hittade jag i ett nummer av allt om mat och gick och suktade länge innan jag slog slag i saken och bakade den
Kakan får en härligt seg karaktär och påminner lite om en mazarinkaka. Den gör sig utmärkt även med äpplen, päron och kanske då en toscasmet på eller med nektariner och röda vinbär
Kardemummakaka - 1 msk mald kardemummaÄppelkaka - tillsätt 1 msk äppelmos eller 1 äpple i bitar. Mazarinkaka - 1 tsk bittermandelessens (är syntetisk och innehåller ingen mandel) + ev glasyr - antingen vit, med essens i eller brun med kakao i. 1 äpple i bitar