En klassiker från Gokvälls Maud Onnermark, med smaker som alla gillar. tunt skivad citron. Skär det yttersta gula av citronskalet i strimlor med zestjärn, eller skala tunt med potatisskalare och finstrimla
Tillsätt sirap, grädde, citronskal och citronsaft. Finrivet skal av 1 citron. 1/2 dl pressad citron. Rör smör och socker tills det blir ljust och poröst
Här serverar jag örtkryddade kycklingfiléer med grön sparris och hemgjord hollandaisesås enligt Maud Onnermarks metod med rumsvarmt i stället för smält smör
Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. 2 tsk pressad citron. Recept från boken Lättlagade desserter av Maud Onnermark 1 gelatinblad. 2 tsk pressad citron
Ett av Maud Onnermarks alla lättlagade recept för vardag och fest. Jättebiff med gremolata4 portioner 0,75 dl ströbröd1,5 dl mjölk el vatten1,5 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1 ägg500 g nötfärs Grönsaker2 tomater1 röd paprika1 squash2 msk olivolja0,75 tsk salt1 krm nymald svartpeppar Gremolata1 citron1 knippe persilja2 vitlöksklyftor Till serveringPasta Gör så härBlanda ströbröd, mjölk, salt och pepparLåt svälla 5-10 minuterBlanda ner ägg och färsLägg färsen i mitten av en långpannaForma till en platt tårta, ca 24 cm i diameterSkär grönsakerna i bitar och lägg runt färsenDroppa olivolja över grönsakerna, salta och peppraStek mitt i ugnen 12-15 minuter tills färsen är klarTvätta och finriv citronskaletHacka persilja och vitlöksklyftorBlanda citronskal, persilja och vitlökStrö blandningen över den färdigstekta färsen 4 portioner. 1 citron
Maud Lindholm. Riv skalet av citronen och spara. Häll pastan i stekpannan, pressa över citron, vänd ner en del av rucolan och, om det är torrt i pannan, lite kokvatten
Maud Lindholm. Dela citronen och snitta ett kors på halvornas ytor, inte så djupt. Skrubba lammet med en citronhalva i taget och pressa samtidigt ut saft