Med lite rivna morötter vid sidan av blev det en perfekt maträtt att ha i matlådan. Jag brukar steka champinjonerna på olika sätt beroende på om jag använder färska eller frysta
För att rädda steken, lade Ragnhild köttbiten i en kryddig saltlag och Herr och fru Nilsson insåg att de just skapat en fantastiskt god maträtt – Tjälknöl
Har ni ingen crock-pot fungerar det lika bra att laga till maträtten i en vanlig gryta. Såsen blir krämig med underbara smaker från alla kryddor, grönsaker och kött
En bit benfri kotlett kan man göra mycket olika maträtter av, idag fick det bli en helstekt variant. Blanda rumsvarmt smör (inte margarin) med finhackade örter (utgå från dina favoritörter, t ex basilika, dragon, persilja och timjan), pressad vitlök, salt, peppar och färsk chili
Färska kryddor och örter är så gott och kan verkligen lyfta en hel maträtt. Om man låter kryddorna värmas upp tillsammans med smöret eller oljan som man sen ska steka i så ger kryddorna extra smak
Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträttermed bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart