Allt detta har vi ansett varit värt att offra för vårt mål att få prioritera matlagningen och få äta det vi själva är intresserade av utan att behöva laga för mycket "barnanpassad" mat
Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Jag har inga knep som gör att man slipper lägga tid på matlagning helt och hållet men jag har några rätter jag brukar göra på vardagarna när jag inte har tid, ork eller energi till att stå i köket för länge
Taylor argumenterar även för att matlagning i allmänhet och husmanskost i synnerhet inte är tidskrävande i den utsträckning som gemene man kanske har uppfattningar om
samtliga rätter är laktosfria/mjölkfria denna vecka. Samtliga rätter borde också vara äggfria om man inte har någon mycket skum buljong (kontrollera vid behov)
Massa goda grytor, kötträtter, vegetariska rätter, fisk, kyckling osv. Det tog sin tid och en nyfiken familj sprang hela tiden som katter kring het gröt, fram till våran privata kock för att titta hur kycklingen sakta tillagades där i - vi körde på hög temperatur idag eftersom matlagningen kom igång sent, och maten tog då "bara" 6 timmar
Trettondagsafton bjöd på matlagning med vännerna Pierre och Åsa och barnen Max och Mira. Så det har tillbringats lite matlagning idag och dukningen är avklarad
Vi testar en köttfärslimpa på lammfärs som doftar av medelhavet med soltorkade tomater, oliver, fetaost, rödlök och vitlök i smeten och en superenkel italiensk cannelloni med färska pastaplattor och smarriga fyllningar, så enkel att barnen kan ansvara för denna rätt
Jag håller utbildningar för storkök i skolor, förskolor, seniorhem och restauranger i vegansk matlagning med fokus på tekniker, råvaror för att bemästra det veganska köket