Matjestårta utan gelatin recept

Matjestårta

Matjestårta

Ingredienser Fyllning 3 st gelatinblad 200 gram matjessill 1 st röd lök(ar) 2 dl crème fraiche , lätt 250 gram kesella , 10 % 1,5 krm vitpeppar 1,5 msk sillspad 1 kruka(or) färsk gräslök , med blommor till dekoration ev Matjetårta 250 gram kavring 75 gram smör Köp receptet
Frusen matjestårta

Frusen matjestårta

frusen matjestårta är ju typisk sommarmat. Den här matjestårtan är i alla fall jättegod att servera halvfrusen med lite gott knäckebröd eller serverat med ett mörkt, mjukt dinkelbröd
Påskig Matjestårta

Påskig Matjestårta

Smält smöret. Skiva kavringen. Kör den imixern tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kantca 24cm i diameter
Matjestårta

Matjestårta

Lägg två gelatinblad i kallt vatten ett par minuter. Familjen dissade min matjestårta på midsommarafton
Matjestårta matjesilltårta

Matjestårta matjesilltårta

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och värm försiktigt så att de smälter i en kastrull under omrörning. 14 gelatinblad. 11 liten burk stenbitsrom (valfritt)Lägg gelatinbladen i lite vatten i en skål. Ställ matjestårtan att stelna i kylen i minst 4 timmar (eller snabbare i frysen) eller helst över natten
Klassisk matjestårta

Klassisk matjestårta

3 gelatinblad 2 bråk matjessill a 200 g 1 rödlök 3 msk. 3 gelatinblad. Bara älskar olika sorter sillatårtor och provar gärna olika, denna gjorde vi till påsk men passar ju även vid andra tillfällen
Matjestårta - smörgåstårta

Matjestårta - smörgåstårta

5 skivor kavring 30 g smör 1 burk matjessill 1 kruka färsk persilja 1 kruka färsk gräslök 2 burkar kesella 1 rödlök salt vitpeppar
Matjestårta med ishavsrom

Matjestårta med ishavsrom

Finfördela kavringen i mixer eller matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med kavringsmulorna
Matjestårta

Matjestårta

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Krama vätskan ut gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsamammans med 1 msk vatten. 3 st gelatinblad
Matjestårta

Matjestårta

Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med citronsaften. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. 2 st gelatinblad