frusen matjestårta är ju typisk sommarmat. Den här matjestårtan är i alla fall jättegod att servera halvfrusen med lite gott knäckebröd eller serverat med ett mörkt, mjukt dinkelbröd
Smält smöret. Skiva kavringen. Kör den imixern tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kantca 24cm i diameter
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och värm försiktigt så att de smälter i en kastrull under omrörning. 14 gelatinblad. 11 liten burk stenbitsrom (valfritt)Lägg gelatinbladen i lite vatten i en skål. Ställ matjestårtan att stelna i kylen i minst 4 timmar (eller snabbare i frysen) eller helst över natten
3 gelatinblad 2 bråk matjessill a 200 g 1 rödlök 3 msk. 3 gelatinblad. Bara älskar olika sorter sillatårtor och provar gärna olika, denna gjorde vi till påsk men passar ju även vid andra tillfällen
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Krama vätskan ut gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsamammans med 1 msk vatten. 3 st gelatinblad