Matjessill i god sås, eller Affes sill. ) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Och absolut inte matjessill på julbordet. Till vår och sommar behövs det "lättare" inläggningar. Med "5-minuterssill" och matjessill rör du ihop alla fyra på mindre än en timme. 1 förp 5-minuterssill (eller 1 brk inläggningssill), ca 420 g. 2 brk matjessillfiléer, ca 200 g per styck. 1 förp 5-minuterssill (eller 1 brk inläggningssill), ca 420 g
Kremering av dött djur i tre delarIngen midsommar utan sillJag älskar sill och till midsommar är det först och främst matjessillen med nypotatis, gräddfil och gräslök som jag inte kan vara utan
Du gör den med matjessill, lätt att hitta och den kräver inga förberedelser innan inläggningen. Idag lägger vi till ännu en smarrig sillinläggning till vår samling av recept på inlagd sill, en samling som börjar bli ganska stor och som vi nästan våga kalla diger
Mamma Kerstins Matjessill under krämigt vitlökstäcke Inlagd sill Äppel och currysillPepparrot och gräslökssillSenapsillGravad laxJordgubbstårtaNu återstår att se om vädret är med oss och att solen håller sig framme och regnet borta Ha en riktigt härlig midsommar
(Men då bör man nog använda mer lime än vad som står i receptet)Väldigt fin uppläggning, framför allt på ett buffébord, blir det om man varvar matjessill, potatis mm i portionsglas
Men en inläggning hinner jag med, så det får bli en favorit. 1½ burk matjessill. ungefär 1 deciliter matjessillspad. 1½ burk matjessill. ungefär 1 deciliter matjessillspad
Inläggningen håller sig ett år. Sedan är matjessillen klar. Ta bort huvud och tarmar på sillen. Blanda 1 liter vatten och 1 dl ättika och låt fisken ligga i blandningen under ett dygn, det är viktigt att lagen står över fisken och täcker fisken helt