Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering. Ställ matjesilltårtan i kylen i 3-4 timmar tills den har stelnat eller över natten
Ställ matjesilltårtan i kylen tills den har stelnat, ca 3-4 timmar, eller över natten. 1. Smält smöret. Dela kavringen i mindre bitar och mixa den till smulor
Finfördela kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam, och tryck ut smulorna i formen till en platt botten
Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Täck en långpanna eller 2 runda kakformar ca 23 cm med plastfolie
Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Egentligen en väldigt somrig rätt, men när jag spanade på sillburkarna i affären (inför kommande julbord) så blev jag sugen på att köpa hem lite matjessill för att testa denna rätten
1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Matjesilltårta. Yield. 20. Cook Time. 60 Min. Snittar med rökt lax, syltat äpple, dijon och. 18st. 10 Min. Snittar med ägg, rökt lax, senapsdressing och krasse