Matjesilltårta recept

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Mixa kavringen och smält smör i en matberedare till en slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering. Ställ matjesilltårtan i kylen i 3-4 timmar tills den har stelnat eller över natten
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ställ matjesilltårtan i kylen tills den har stelnat, ca 3-4 timmar, eller över natten. 1. Smält smöret. Dela kavringen i mindre bitar och mixa den till smulor
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Yield. 20. Cook Time. 15 Min. Vegetarisk skagenröra på toast med svart tångrom och. 60 Min. Snittar med rökt lax, syltat äpple, dijon och
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Finfördela kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam, och tryck ut smulorna i formen till en platt botten
Matjesilltårta till jul eller midsommar

Matjesilltårta till jul eller midsommar

Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Täck en långpanna eller 2 runda kakformar ca 23 cm med plastfolie
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Egentligen en väldigt somrig rätt, men när jag spanade på sillburkarna i affären (inför kommande julbord) så blev jag sugen på att köpa hem lite matjessill för att testa denna rätten
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Matjesilltårta. 18 augusti 2015 @ 09. 19. Kategorier. Allmänt. Kommentera här. Namn. Kom ihåg mig. E-postadress. (publiceras ej)
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Det är nämligen en matjesilltårta jag bjuder på idag och personligen tycker jag det är sååå gott. Matjesilltårta
Matjestårta matjesilltårta

Matjestårta matjesilltårta

75 g smör. 1200 g kavring. 14 gelatinblad. 1200 gram matjessill. 11 gul eller röd lök. 13 dl gräddfil eller creme fraice
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller  ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar