Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Täck en långpanna eller 2 runda kakformar ca 23 cm med plastfolie
Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Egentligen en väldigt somrig rätt, men när jag spanade på sillburkarna i affären (inför kommande julbord) så blev jag sugen på att köpa hem lite matjessill för att testa denna rätten
1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Matjesilltårta. Yield. 20. Cook Time. 60 Min. Snittar med rökt lax, syltat äpple, dijon och. 18st. 10 Min. Snittar med ägg, rökt lax, senapsdressing och krasse
Vi har som tradition att köra knytkalas med våra vänner familjen Persson, då vi står för matjesilltårta till förrätt (och hur tusan vi ska dekorera den i år hade gjort oss gråhåriga om vi inte redan var det
Och så fick vi gå ut i landet och klippa piplök som hon blandade i pastasalladen, vilket inte var lika gott…Jag har många matminnen och smakupplevelser som är förknippade med det här huset – pannkakstårtan som faster Ulla gjorde varje sommar, våffelgräddning på förstubron, första gången jag åt matjesilltårta till midsommar, sallad Niçoise som jag var tveksam till när jag var yngre, men som nu är en riktig matfavorit