Matjesilltårta med ägg recept

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering. a avsnittet av Jul med Ernst och jag ska så klart kolla
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Snittar medägg, rökt lax, senapsdressing och krasse. Vegetarisk skagenröra på toast med svart tångrom och
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Smält matfettet och blanda med brödsmulorna. finhackade ägg. Ta fram och garnera med matjesfile, rödlök och gräslök
Matjesilltårta till jul eller midsommar

Matjesilltårta till jul eller midsommar

Blanda med crème fraiche, gräddfil och yoghurt. Koka äggen, hacka dem och blanda ner i smeten. Smaksätt med svartpeppar och hälften av sillspadet eller efter smak
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Garnera medäggskivor och spritsad kaviar. Blanda detta med majonnäsen och hälften av créme fraichen. Lägg ihop dem
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar. 4 st ägg 0,5 st liten röd lök 1 burk 200 g matjesill lite dill
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Så då matjessill hör midsommartid till så brukar jag istället göra en god matjesilltårta, vid sidan av alla andra goda sillinläggningar
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill. gräslök med blommor
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st kavring , skivad Fyllning 0,75 dl gräslök , hackad 0,75 dl dill , hackad 3 msk dijonsenap 1 msk balsamvinäger 1 tsk strösocker 1 tsk salt 200 gram philadelphiaost 4 dl crème fraiche , 17% 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 2 krm peppar , från kvarnen efter smak Garnering 0,5 dl dill , hackad 1 st rödlök(ar) , liten 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 0,5 dl gräslök , hackad Köp receptet

Matjesilltårta

garnera med rom och fint hackad rödlök, klyftade ägg och räkor. Mixa det med kavringen i matberedare. (ca 6-10 bitar beroende på hur man äter den)Detta behövs till en form med löstagbara kanter ca 24 centimeters diameter. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i runt 10 minuter

Matjesilltårta

Hacka de kokta äggen och blanda ner dem tillsammans med fint hackad dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar