Matjesilltårta kesella recept

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda i kesella och crème fraiche. 1 ½ dl kesella. Mixa kavringen och smält smör i en matberedare till en slät konsistens
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda ihop creme fraiche, majonäs, kesella och sillspad. Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering
Matjesilltårta

Matjesilltårta

1 burk kesella. Finfördela kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam, och tryck ut smulorna i formen till en platt botten
Matjesilltårta med botten av kavring

Matjesilltårta med botten av kavring

Blanda detta med crème fraiche och kesella. 1 ½ dl kesella. Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Det är nämligen en matjesilltårta jag bjuder på idag och personligen tycker jag det är sååå gott. 500 g kesella 10%. Min paj blev lite lös men det kan ha berott på att jag inte tog 10% kesella
Matjestårta matjesilltårta

Matjestårta matjesilltårta

Rör ihop sill, lök, gräddfil, kesella eller färskost. 1250 gram kesella eller färskost naturell. 75 g smör
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Så då matjessill hör midsommartid till så brukar jag istället göra en god matjesilltårta, vid sidan av alla andra goda sillinläggningar
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda ihop creme fraiche, majonäs, kesella och sillspad. Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill

Matjesilltårta

Blanda crème fraiche och kesella. 230 g matjessill (hela filéer eller bitar)50 g smör eller margarin300 g kavring3 gelatinblad1 dl hackad gräslök 2 dl lättcrème fraiche2 1/2 dl kesellaGör så här1
Tårta * 2

Tårta * 2

Matjesilltårta. Blanda med kesella och gräddfil. Joanna Matjesilltårta. Häll sedan ner gelatinet i kesellablandningen och lägg sedan ner det i formen