Matjesilltårta creme recept

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Mixa kavringen och smält smör i en matberedare till en slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda ihop creme fraiche, majonäs, kesella och sillspad. Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ställ matjesilltårtan i kylen tills den har stelnat, ca 3-4 timmar, eller över natten. 2 dl Creme Fraiche Naturell
Matjesilltårta till jul eller midsommar

Matjesilltårta till jul eller midsommar

Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Täck en långpanna eller 2 runda kakformar ca 23 cm med plastfolie
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Egentligen en väldigt somrig rätt, men när jag spanade på sillburkarna i affären (inför kommande julbord) så blev jag sugen på att köpa hem lite matjessill för att testa denna rätten
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Det är nämligen en matjesilltårta jag bjuder på idag och personligen tycker jag det är sååå gott. 2 dl creme fraiche
Matjestårta matjesilltårta

Matjestårta matjesilltårta

13 dl gräddfil eller creme fraice. 75 g smör. 1200 g kavring. 14 gelatinblad. 1200 gram matjessill. 11 gul eller röd lök
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller  ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Matmuffins med lax och romsås

Matmuffins med lax och romsås

Vi har som tradition att köra knytkalas med våra vänner familjen Persson, då vi står för matjesilltårta till förrätt (och hur tusan vi ska dekorera den i år hade gjort oss gråhåriga om vi inte redan var det
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Så då matjessill hör midsommartid till så brukar jag istället göra en god matjesilltårta, vid sidan av alla andra goda sillinläggningar
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda ihop creme fraiche, majonäs, kesella och sillspad. Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st kavring , skivad Fyllning 0,75 dl gräslök , hackad 0,75 dl dill , hackad 3 msk dijonsenap 1 msk balsamvinäger 1 tsk strösocker 1 tsk salt 200 gram philadelphiaost 4 dl crème fraiche , 17% 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 2 krm peppar , från kvarnen efter smak Garnering 0,5 dl dill , hackad 1 st rödlök(ar) , liten 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 0,5 dl gräslök , hackad Köp receptet

Matjesilltårta

(ca 6-10 bitar beroende på hur man äter den)Detta behövs till en form med löstagbara kanter ca 24 centimeters diameter

Matjesilltårta

1. Hårdkoka 4 ägg. 2. Låt sillen till fyllningen rinna av. Hacka den i småbitar. 3. Blanda Crème Fraiche och Philladelphiaost

Midsommar och matjesilltårta

Matjesilltårta som är ljuvlig  Matjessilltårta 20 minuter + minst 4 timmar Betyg. Midsommar med go mad