Mathias dahlgren kokbok recept

Tartar på tomat

Tartar på tomat

Enligt originalreceptet (som kommer från MathiasDahlgrens fina kokbok Rutabaga) ska det vara en tomatsort som heter Oxhjärta men well, det är inget som finns i vår lokala affär om man säger så
Callezpacho (-granita)

Callezpacho (-granita)

Med lite hjälp av MathiasDahlgren då, för receptet på den här gazpachosorbeten kommer från hans otroligt fina kokbok Bon Lloc

Sveriges, eller världens, Bästa kokböcker

Hemkunskap – MathiasDahlgren (Bonnier Fakta). Letar ni efter en riktigt bra och färsk kokbok, bok om drycker, ost eller kaffe eller om annat i mat- och dryckesväg
KOKBOK TILL FÖRMÅN FÖR HEMLÖSA - beställ årets julklapp!

KOKBOK TILL FÖRMÅN FÖR HEMLÖSA - beställ årets julklapp!

Jag tillsammans med Josefi Dahlberg har i egenskap av Hälsobloggare - vi bloggar tillsammans på "Från Sockebotten till Hälsotoppen", fått den äran att medverka i Magnus Hanssons projekt "Kokbok till förmån för hemlösa"
Fikonmarmelad

Fikonmarmelad

När jag hittade ett recept på fikonmarmelad i MathiasDahlgrens ena kokbok Bon Lloc var det utslagsgivande

Matjessill- och potatisterrin

Inga mängder finns angivna i receptet, så här skriver MathiasDahlgren i sin kokbok. OBS. "Jag har inte angett några mått då mängden sill/potatis är en smaksak
Jag har läst..

Jag har läst..

MathiasDahlgren. Mathias är stjärnkocken som gjort sig ett namn för sina raffinerat enkla rätter i fine dining-miljö, men han har också en stadig slev i vardagskastrullen

Kolasås - Dulce de leche

Detta enkla men speciella recept hittade vi i kockarnas kocks, MathiasDahlgren, kokbok med samma namn som hans tidigare restaurang Bon Lloc

Kolasås – Dulce de leche

Detta enkla men speciella recept hittade vi i kockarnas kocks, MathiasDahlgren, kokbok med samma namn som hans tidigare restaurang Bon Lloc

Panna cotta med vit choklad

Panna cotta med vit choklad åt vi första gången på nyårsafton för 4 år sedan med hallon coulis , då efter ett recept av MathiasDahlgren på vit chokladpannacotta - men vi glömde kokboken hemma

Panna cotta med vit choklad

Panna cotta med vit choklad åt vi första gången på nyårsafton för 4 år sedan med hallon coulis , då efter ett recept av MathiasDahlgren på vit chokladpannacotta – men vi glömde kokboken hemma

Jordärtskockscrème och pata negra

Trots en mängd förslag från er blev mitt amuse bouche-bidrag en enkel (men ack så god) jordärtskockscrème från MathiasDahlgrenskokbok Bon Lloc

Hallon coulis

Receptet hittade vi i en av MathiasDahlgrens underbara kokböcker, MathiasDahlgrenskokbok.  2001 utsågs kokboken som årets bästa måltidsbok alla kategorier av Måltidsakademien i Grythyttan

Snickerssoppa

Den här fantastiska desserten kommer från MathiasDahlgrenskokbok Bon Lloc och har stått på vår måste-lagas-lista sedan flera år tillbaka

Sköna länkar # 50

MathiasDahlgren har blivit prisad igen, eller rättare sagt hans restaurang har blivit prisad igen. Kokbok som serietidning, kan det vara något

Det naturliga köket

MathiasDahlgrens nys kokbok, Det naturliga köket. Då har den äntligen landat hos mig. Har än så länge bara hunnit bläddra lite i den men det är otroligt snyggt gjord med fina bilder och mycket text