½ dl linfrön. Tillsätt det uppblötta vetekliet, solrosfrön, linfrön och salt. ½ dl linfrön. 1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli. Blanda 2 dl vatten med vetekli, låt stå i 10 minuter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk i 30 minuter. 1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli
Ett saftigt bröd fyllt medlinfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. ½ dl linfrö. När gröten kokat klart blandas olja och mjölk med gröten, kontrollera temperaturen som ska vara 37 grader
Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt. Häll smeten i en smord brödform, toppa medlinfrön och solroskärnor och ställ in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 20 minuter. 1 dl linfrön
Tillsätt olja, salt, linfrö, solrosfrö och grahamsmjölet arbeta till en jämn smet. Men jag tror att barn som får bröd med hela korn har lättare för att acceptera det när de blir äldre, även om de har en period med frö-vägran
Knåda degen med lite mjöl,. Solroskärnor & Linfrö. Lottas goda Matbröd. Pensla ev med lite uppvispat ägg. Fördela solrosfrön & linfrön i botten och på sidorna
Som ni kanske har märkt det vid det här laget så tycker jag väldigt mycket om att baka matbröd. Maken har med sig några mackor till frukostfikat på jobbet och dessutom käkar vi alltid någon form av mackor till kvällsmat
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet. ½ dl linfrön. Degen känns kladdig men med mjöl på händerna så går det bra