Matbröd med linfrö recept

Matbröd med solros- och linfrön

Matbröd med solros- och linfrön

½ dl linfrön. Tillsätt det uppblötta vetekliet, solrosfrön, linfrön och salt. ½ dl linfrön. 1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli. Blanda 2 dl vatten med vetekli, låt stå i 10 minuter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk i 30 minuter. 1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Ett saftigt bröd fyllt medlinfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Smarrigt matbröd

Smarrigt matbröd

Ha i så mycket mjöl att den är lätt att arbeta med men ändå lite kladdig. Tillsätt salt,sirap,olja,solroskärnor och krossade linfrön
Grovt matbröd

Grovt matbröd

Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. ½ dl linfrö. När gröten kokat klart blandas olja och mjölk med gröten, kontrollera temperaturen som ska vara 37 grader
Nyttigt Matbröd

Nyttigt Matbröd

Med det här recepter får du en nyttig och gott matbröd, full med godsaker som är perfekt med smör och ost till frukost eller kvällsfika med te
Matbröd i ugnen

Matbröd i ugnen

2 limpor4 dl vetemjöl4 dl fullkornsvetemjöl3 dl rågsikt½ dl sesamfrön½ dl krossat linfrön½ dl pumpafrön½ dl solrosfrön4 tsk bikarbonat1 tsk salt½ dl majsolja½ dl ljus sirap10 dl filmjölkGÖR SÅ HÄR1
Matbröd!

Matbröd!

Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt. Häll smeten i en smord brödform, toppa medlinfrön och solroskärnor och ställ in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 20 minuter. 1 dl linfrön
Grovt matbröd med hela korn

Grovt matbröd med hela korn

Tillsätt olja, salt, linfrö, solrosfrö och grahamsmjölet arbeta till en jämn smet. Men jag tror att barn som får bröd med hela korn har lättare för att acceptera det när de blir äldre, även om de har en period med frö-vägran
Havrelimpor med linfrö

Havrelimpor med linfrö

Idag var det dags att baka lite nytt matbröd. Ett par limpor med havregryn och krossade linfrön blev det - mycket gott och nyttigt
Pialottas goa matbröd :)

Pialottas goa matbröd :)

Knåda degen med lite mjöl,. Solroskärnor & Linfrö. Lottas goda Matbröd. Pensla ev med lite uppvispat ägg. Fördela solrosfrön & linfrön i botten och på sidorna
Danskt rågbröd med klippt råg, solrosfrön och linfrön.

Danskt rågbröd med klippt råg, solrosfrön och linfrön.

2,5 dl (250 g) vatten 3 dl (150 g) klippt råg/rågkross 1,5 dl (100 g) solrosfrö 2 msk (30 g) linfrö 2 tsk (12 g) salt Bortgörning dag 2. 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk 1 påse (150g) KronJäst Surdeg råg, färsk 2,5 dl (250 g) vatten 6 dl (340 g) grovt rågmjöl 1 dl (150 g) sirap, brun 2,5 dl (150 g) vetemjöl special
Morotsbröd med linfrö

Morotsbröd med linfrö

Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt och pricka dem med en gaffel. Blanda därefter ner linfröna och mjölsorterna
Brödrutor med honung och linfrö

Brödrutor med honung och linfrö

Som ni kanske har märkt det vid det här laget så tycker jag väldigt mycket om att baka matbröd. Maken har med sig några mackor till frukostfikat på jobbet och dessutom käkar vi alltid någon form av mackor till kvällsmat
Kvargbröd

Kvargbröd

Jag började min dag med att baka Kvargbröd till frukost. ex blanda i hackade aprikoser, nötter, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, fikon
Glutenfritt frukostbröd

Glutenfritt frukostbröd

Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet. ½ dl linfrön. Degen känns kladdig men med mjöl på händerna så går det bra