Ställ en form med vatten i nedre delen av ugnen så får du en fin skorpa av ångan. Det här knådfriamatbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innangräddning
Lägg bakplåtspaper i en avlång brödform så att papperet sticker ut över kanterna. Med det här recepter får du en nyttig och gott matbröd, full med godsaker som är perfekt med smör och ost till frukost eller kvällsfika med te
Stäng sedan av ugnen och, ta ut brödet och ta loss det från formen. Tittarin här en kortis denna onsdagskväll för att tipsa om ett riktigt gott och enkelt matbröd jag har testat
Snart helg igen. Stäng sedan av ugnen och, ta ut brödet och ta loss det från formen. Och här kommer ett recept på supergott matbröd med grahamsmjöl och solroskärnor
Låt svalna en stund iformen och stjälp sen upp på galler. Baktips. Förvisso är det rätt långt kvar till jul, men vill passa på att tipsa om det här saftiga brödet som påminner mycket om minfavorit, vörtlimpan
Sätt informeni nedre delen av ugnen i ca. Det här är det godaste brödet, enligtmig och minfamilj. Jag gör det ofta, och det bliralltidlika uppskattat av de som smakar på det
Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna. Bakade en omgång till förra helgen och de är redan borta, trots att jag frös ner några
Långpanna– klä långpannan med ett bakpapper, tryck ut degen jämnt över hela formen. Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli
Men, och med risk att upprepa mig, det behövs ingenknådning och förutom att du måste formatill degen innangräddningen behöver du inte ta i degen heller
Det är bara att mailasanna@iformonline. Hoppas ni haft en bra helg hittills. Jag kan rekommendera att ha bakplåtspapper ibrödformen för att undvika att det fastnar
Nu börjar sommaren gå mot sitt slut, det år lika fort varje år mot slutet. Det gillar jag. 1 dl rapsolja/olivolja. 2 msk sirap. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. ca 11 dl ekologiskt vetemjöl. Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den imaskini 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor i rund eller vilkenform man vill. Nagga dem och låt de jäsa 10 minuter. Grädda i 225 gr varmluft i ca 6-7 minuter. 2 msk sirap. ca 11 dl ekologiskt vetemjöl. 5 minuter L. 30 minuter. 10 minuter Gr. ca 6-7 minuter
lite matfett till att smörja formarna. Täck formarna med en ren kökshandduk. Jag är uppvuxen i en stor familj under den tid då många kvinnor fortfarande var, så kallade, hemmafruar