Förra helgen besökte jag Mitt köks matmässa alltid lika trevligt på deras mässor, vikten att få prova saker som inte hunnit komma i handeln än är alltid trevlig, men även saker man ha sett förbi och fått en ny aha upplevelse för
Som med all mat så handlar det i grund & botten om råvaror,råvaror,råvaror och kärlek. Färsen smakar absolut bäst färskmald, men går natuligtvis att frysa också, tänk på att tina den långsamt i kallt vatten om du fryst den
Vispa ihop mjölet med vattnet och matlagningsgrädden och häll i såsen. Tina Kommentar. Smaken blir så gott och är en perfekt söndagsmiddag som går hem hos alla i familjen utom dottern som mest petade i maten
Bröd (tinade hembakta från föregående burgarafton), naturell creme fraishe för att bryta av smakerna något, brynt lök, lite sallad i form av salladsmix, några skivor rå lök, burgaren med sin tomat, sidfläsk och ost och sist men inte minst brödlocket
Tomatpure. Lägg i tinade ärtor. Högrev, grovmalen. Häll i tomatpure och bryn någon minut. Mat Tagged. Det var svårt att hitta en bra andra huvudrätt efter en så tung pastarätt som köttfylld cannelloni
Till förrätt hade vi blomkålssoppa och till varmrätt så bestämde jag inspirerad av maten på Rolfs kök att göra rödvinsbräserad högrev (den rätt jag åt där var rödvinsbräserad oxkind)
Vi åt en liknande maträtt men med fläskkarré (pulled pork) när jag precis hade fått crock-poten. Igårkväll tog jag upp en bit högrev som fick ligga framme och tina över natten
När jag några veckor senare inser att vi inte har mat hemma, inte har lust att handla, eller inte har tid att ens laga morgondagens middag – fram med några färdiga kycklingfiléer som får tina i kylen och servera sedan med lite grönsaker (vi har alltid en back-up-påse med frysta grönsaker hemma)
lugna den tonåriga sonen med att maten är klar om en timme eller så. Tina den confiterade löken i den största järngrytan (det är den som finns tillgänglig eftersom bönorna kokar, var för sig, i de mindre grytorna), lägg till den hackade gula löken och låt det fräsa en stund
För ett tag sedan gjorde vi Tinas heta gryta med oxhögrev och bönor och eftersom den här grytan i stort sett såg likadan ut, så tog jag inget nytt foto