Tillmaten drack vi en vitbourgogne som gick fint ihop med fisk och ansjovisskum. Rara Pernilla med bloggen Flower of fame mailade mig receptet på deras nyårsmiddag som jag tyckte såg oerhört god ut, receptet är från Håkan Larssons kokbok Fredagkväll med mat och vin, men jag funderade på vid vilket festligt tillfälle jag skulle kunna laga denna festmåltid
Vurmat. Efter ett oljigt men lite väl snällt vitttill fisken (ok, presentationen av vinet var betydligt mer utförligt än så, men i ärlighetens namn överglänste citronverbenakrämen allt som kom i dess närhet) är det dags för små, rosa pinot noir-bubblor från Bourgogne
Knackar på dörren till den söta lilla svit som jag skulle dela med Lotta de närmsta dagarna. Här ses Charlotta och Calle/ Matrepubliken, Lotta/ Två små kök, Kim/ Tant russins bak, Gun/ Kaksmulan, Håkan/ Mårtenssons kök, Helena /Bara en kaka till
Det här är ett vin jag dels skulle vilja prova tillmat, dels vilja testa att lagra. I kustregionen finns områdena Istra, Hrvatsko Primorje, Sjeverna Dalmacija, Dalmatinska Zagora, Srednja och Juzna Dalma-cija
Häll tillbaka i kastrullen och låt småkoka. Ett recept från Elle Mat & Vin med en vinrekommendation till, nämligen Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut, Frankrike (7781), 109. Blomkålssoppa med löjrom4 port1 blomkålshuvud, ca 800 g1 gul lök1 dl vitt vin8 dl grönsaksbuljong2,5 dl grädde(en klick sambal om man vill ha lite hetta)salt och pepparDillolja. 1 dl kallpressad rapsolja1 dl hackad dillTill servering