Mat till amarone recept

2 Spara
Mat och vänner – en lyckad kombination

Mat och vänner – en lyckad kombination

Här förenades syra och sälta, sötman från tomaterna med allt det där man vill ha till en perfekt grillad köttbit
0 Spara
fredagsvin: Amarone Soprasso Della Valpolicella (2352)

fredagsvin: Amarone Soprasso Della Valpolicella (2352)

detta till Janssons frestelse. ) Tänkte tipsa om det vi hade i glaset förra helgen, nämligen ett fruktigt, kryddigt Amarone med smak av fat, körsbär, lakrits, mörk choklad och peppar
25 Spara
Åh... Älgbiffar med Västerbottenost... Aaa... Amarone...

Åh... Älgbiffar med Västerbottenost... Aaa... Amarone...

Till maten drack vi ett gott och mycket prisvärt amaronevin, A Amarone. Det är sådan här mat jag älskar, när råvarorna är de som ger hela middagen en speciell karaktär
0 Spara
Stort nytt samarbete: Patchwork – Vin till Vego! Första receptet, Halloumisallad.

Stort nytt samarbete: Patchwork – Vin till Vego! Första receptet, Halloumisallad.

Jag har druckit chianti, amarone, ripassos, zinfandels och syrahs lika mycket som vilken annan mat- och vinälskare som helst och inte känt mig ett dugg missmatchad
30 Spara
Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Ta gelatinbladen ur vattnet och smält dem i kastrull på svag värme med några matskedar av oströran. Lättgjorda tilltugg till välkomstskumpan, som står klara i kylen och bara toppas med rom inför serveringen
1 Spara
Ny krafter, ny vecka! Yabadabadooooo!

Ny krafter, ny vecka! Yabadabadooooo!

Det var fantastiskt gott, och passade helt perfekt till maten vi åt. Så ni märkte att jag inte ens orkade göra något inlägg utan nihar snällt fått vänta till idag istället
1 Spara
UNDERBAR PESTO MED CHARKUTERIER

UNDERBAR PESTO MED CHARKUTERIER

Så där, nu var det gjort och vi kan återgå till maten. Härliga mat, säger jag då. Hemmagjord pesto, fina charkuterier och till det ett finvin
1 Spara
Entrecôterullader

Entrecôterullader

Ett gott glas Amarone passade utmärkt till. Plankat direkt från ett recept av Melker Anderson som publicerades i SvD 2012-03-24,  helt fantastisk gott
0 Spara
Spännande viner från Balkan + bonusviner från Frankrike

Spännande viner från Balkan + bonusviner från Frankrike

Det här är ett vin jag dels skulle vilja prova till mat, dels vilja testa att lagra. I kustregionen finns områdena Istra, Hrvatsko Primorje, Sjeverna Dalmacija, Dalmatinska Zagora, Srednja och Juzna Dalma-cija
0 Spara
Vinpanelen- The Wine Panel

Vinpanelen- The Wine Panel

Gott sällskap, roliga diskussioner med riktiga vinexperter om bland annat vilket vin som passar bäst till ostbågar, vad man egentligen borde korka upp till Janssons frestelse, varför min bordsherres egen matlagning mest påminde om studsande gummibollar, att vinet doftade badboll från Statoil och hur man på smidigast och mest diskreta sättet minglar i sidled
0 Spara
En skön lördag

En skön lördag

Tillsätt öl, tomatpuré och kryddor efter tycke och smak. Tyvärr var mamma Louise sjuk men pappa och son hängde på tillsammans med en annan familj
0 Spara
Vinmässan del 1 av 3: Xwine.se under luppen

Vinmässan del 1 av 3: Xwine.se under luppen

Här upptäcker jag inga skavanker utan det är bara att njuta – det här är ett vin jag gärna skulle vilja prova till mat
0 Spara
RENT GOLV OCH RENT KÄK

RENT GOLV OCH RENT KÄK

Jag lovade även att ge Johan välförtjänt cred på bloggen för maten som han lagade under förra veckan
0 Spara
Bemärkelsedag & svampmani - oxfiléfrossa

Bemärkelsedag & svampmani - oxfiléfrossa

Till maten gjorde jag en enkel sallad på salladsbladmix, tomater och apetinaost. Som om fyndet från förrgår inte var tillräckligt, jag hann ut ett par timmar även igår för att plocka mer svamp och smultron
0 Spara
Amaronegelé

Amaronegelé

Idag blandade jag lite av den i såsen jag gjorde till söndagslunchen och sen hade vi den också som ett litet tillbehör till maten
0 Spara
Världens bästa möhippa!

Världens bästa möhippa!

Till förrätt åt vi parmaskinka med KarlJohan-creme på en bädd av skottsallad samt pinjenötter, till huvudrätt blev det mozzarellagratinerad canneloni med spenat och ricotta serverad med ugnsbakad örtfylld tomat, och till efterrätt bjöds det glace au four med lite rom