Vi var fem personer som blev mätta på det här, plus att det blev en matlåda till en av döttrarna. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Sila skyn från grönsakerna, och smaksätt kantarellsåsen med några matskedar. Söndagsmiddag Mamma är väldigt duktig på matlagning, en av mina favoriter är hennes grytstek
Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket. Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör
Det är med en liten skräckblandad förtjusning som jag påbörjar mattillredningen denna dag. Precis som jag skrivit tidigare så anser jag att man skall låta maten ta den tid den behöver för att den skall bli riktigt god
Jag fick fina omdömen om själva rätten som sådan men tyvärr så missade jag i genomförandet av köttet, de uppskattade inte riktigt konceptet med billig finmat utan tyckte att jag borde ha gott på säkra kort om jag var osäker på om jag skulle lyckas med köttet (vilket jag i och för sig var på grund av tidsbristen)
Så gjorde jag med den här högreven som jag serverade med ett smör blandat med honung, mynta och vitlök, tillsammans med ett mos på vita bönor med citron blev det en riktig höjdare
Men ta det försiktigt med chiliflakes om du inte gillar het mat. Obelix, det är den normandiske seriehjälten i Asterix, han som brukar komma hem med ett par vildsvin som de tillreder över öppen eld
Tanken var att jag bara skulle pröva på att göra fondantpotatis, detta sätt att tillaga potatis på som har varit populärt i diverse matlagningsprogramm i flera år