Enda dagen är det medelhavsmaten som är bäst och nästa dag gäller det att äta på stenåldersvis. Men nu finns det en ny trend som jag personligen tyckte verkade spännande, nämligen nordisk mat
Stek bönorna innan de blandas med i tomatsåsen. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsenmed färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Ibland blir det kikärtor i stället för bönor, ibland tar jag olika slags buljongpulver i stället för buljongtärningar, någon gång har jag pytsat i en burk skalade tomater
Avokado, spenat, koriander, tomat, vitlök, lime, chili osv… En mättande och fräsch middagssallad baserad på smakerna i både salsa och guacamole – som vi ju vet redan är det perfekta paret och som ändå alltid gifter sig i munnen… Lika bra att bland ihop dom i en och samma sallad på en gång
Jag hade med mig en portion i matlådan som jag åt kall vilket faktiskt var ännu godare. Jag var lite sugen på grekisk mat och letade därför i mina kokböcker efter ett passande recept att inspireras av
någon matsked potatismjöl att reda av med. Hur mycket som behövs beror på bönorna, ibland behövs ingen redning, men oftast behöver man tillsätta någon matsked
Smaka av med sirap, ättika och salt. Har aldrig gillat bruna bönor, och gör det inte nu heller. Red med maizena utblandat med lite vatten om det behövs