Mat för många personer aioli recept

Grillad lax med grön aioli LCHF/Paleo/Keto, kokbokstips och nytt jobb

Grillad lax med grön aioli LCHF/Paleo/Keto, kokbokstips och nytt jobb

Samtidigt får jag chansen att träffa många med samma brinnande intresse för naturligt god mat. I morgon ska jag på Swedish Paleo’s första medlemsträff, det ska bli riktigt intressant att lyssna på en föreläsning om anti-inflammatoriskmat av klubbens medarbetare Karl Hultén
En kväll med tapas

En kväll med tapas

 En del anser att tapas inte är ”rikig mat” för att det är bara smårätter, men oftast luras man av de små rätterna

En bra början

Tänkte skriva ner en veckas matlistaför att komma i gång med LCHF till er, under min viktminskning bakade jag aldrig, jag använde aldrig sötningsmedel, jag använde aldrig mandelmjöl, kokosmjöl även om de är bättre alternativ
Delikatesser like a champ

Delikatesser like a champ

Oftast äter man ju ostar och annan god plockmat inte för att bli mätt utan för att ha trevlig tillsammans
Halvalindha Matkasse

Halvalindha Matkasse

Många av dessa ingredienser har ni sedan förut säkert hemma, likaså med kryddor men jag skriver ändå ner alla ingredienser och mängder så är det bara för er att stryka det ni inte behöver köpa
Svartrötter med lime- och gräslöksaioli och chorizoströssel

Svartrötter med lime- och gräslöksaioli och chorizoströssel

Det är mat i min smak och en bra blandning av vardag, fest, frukost och buffémat. Ett av de recepten var denna förrätt vi bjöd på förra helgen i form av kokta svartrötter med lime- och gräslöksaioli och chorizoströssel - ljuvligt gott
Fisksoppa och pris

Fisksoppa och pris

Hacka tomaterna, strimla purjolöken och fänkålen. Ett friskt vin, enligt oss, med många bubblor för det priset, passade riktigt bra till soppan
Bottniska vikens signaturmelodi

Bottniska vikens signaturmelodi

Under tiden soppan kokar skär man restren av fisken i lagom stora bitar med eller utan ben, tillsätter dem i soppkoket, rör om försiktigt och låter soppan sjuda tills fisken är genomkokt, då avslutar man med att lägga i den fin skurna dillen och gräslöken och vill man kan man montera i några matskedar osaltat smör och en näve färsk skuren rå lök
Saffransaioli

Saffransaioli

När jag läste receptet om saffransaioli i ELLE Mat & Vin så var det baserat på fyra äggulor - alltså ett recept avsett för ganska många