Samtidigt får jag chansen att träffa många med samma brinnande intresse för naturligt god mat. I morgon ska jag på Swedish Paleo’s första medlemsträff, det ska bli riktigt intressant att lyssna på en föreläsning om anti-inflammatoriskmat av klubbens medarbetare Karl Hultén
Blanda grönsaker och rotfrukter i maten - ett bra sätt att även få "grönsaksskeptiska" personer att helt ovetandes få i sig vitaminer, mineraler och fibrer
Var faktiskt på jakt efter helt andra ingredienser men det är inte mycket inspiration man får om man handlar på en Valborg tillsammans med alla andra i stan, bäst att de börjar med trafikljus för folk med överlastade matvagnar
Det är just där och då man måste kunna skita i allt det och bara tända levande ljus, äta mat med helgkänsla och njuta av den allra finaste tystnaden som finns – sina barn som snarkar som traktorer
Tänkte skriva ner en veckas matlistaför att komma i gång med LCHF till er, under min viktminskning bakade jag aldrig, jag använde aldrig sötningsmedel, jag använde aldrig mandelmjöl, kokosmjöl även om de är bättre alternativ
Många av dessa ingredienser har ni sedan förut säkert hemma, likaså med kryddor men jag skriver ändå ner alla ingredienser och mängder så är det bara för er att stryka det ni inte behöver köpa
Det är mat i min smak och en bra blandning av vardag, fest, frukost och buffémat. Ett av de recepten var denna förrätt vi bjöd på förra helgen i form av kokta svartrötter med lime- och gräslöksaioli och chorizoströssel - ljuvligt gott
Sen förstår jag självklart att man som företagare har regler och begränsningar som kanske inte alltid tillåter det man som ägare skulle vilja erbjuda just matallergiker
Under tiden soppan kokar skär man restren av fisken i lagom stora bitar med eller utan ben, tillsätter dem i soppkoket, rör om försiktigt och låter soppan sjuda tills fisken är genomkokt, då avslutar man med att lägga i den fin skurna dillen och gräslöken och vill man kan man montera i några matskedar osaltat smör och en näve färsk skuren rå lök