Mat för stor fest recept

Passion för mat 2015

I slutet av februari var det dags för den storamatmässan “Passion förMat” på Eriksbergshallen i Göteborg
18-årskalas för stora S

18-årskalas för stora S

) Jag gjorde det mesta av maten själv, och alla bakverk, och det blev mycket uppskattat. Trots det kände jag mig stressad in i det sista med sömnbrist som följd, så det var ändå rätt skönt när festen var över
God mat och glad kock

God mat och glad kock

När vi kom till festen var det mingel med fördrink och snittar, bl. Maten lagades på plats av den Glada kocken, Jesper Nyström, som hade en lång arbetsdag med alla förberedelser, all matlagning och allt efterarbete

Fest på Svangatan

På lisas Höjd hade vi både matsalsbord och stort bord i köket med kökssoffa så det är lite skillnad nu

Fest på Rubinen!

Det enda man kan klaga på var maten, alltför lite på de brickorna med chark och ost som vi beställt. Tack alla tjejer för en underbar kväll

Vår stora dag del 3

Efter vigseln och fotografering så var det dax förmat, fest och lekar. Piotr, vår kock kom med maten som planerat och han fixade i ordning allt
Fest, kossor & kokosnötskålar ?

Fest, kossor & kokosnötskålar ?

Vi blev serverade god mat och dryck och spelade boule (otippat roligt ändå. En härlig dag och kväll tillsammans med hela region syd från företaget
Tips på mat till studenten

Tips på mat till studenten

Från boken Fest med systrarna von Sydow/Ica bokförlag. Ta bort skalet från tomaterna (går lättast om man först doppar dem i kokande vatten tills skalet spricker)
Snabb lövbiff med smak av fest

Snabb lövbiff med smak av fest

Jag hade inga soltorkade tomater utan använde en burk med sardell-tomatcreme istället (se bild) och jag tog parmesanost istället för prästost
En liten pannacotta för en eller flera

En liten pannacotta för en eller flera

För det mesta är jag ordentligt mätt efter huvudrätten, då jag är liten i maten, så någon mäktig dessert är inget som jag eftertraktar

Bjud på fest med buffet

Generellt gäller att ju fler rätter desto mindre portioner, men sen finns det vissa maträtter som har strykande åtgång ¦Sådana rätter är det säkrast att göra i portionsbitar eller dela upp så gästerna förstår hur stor bit man bör ta