Marulk ugn recept

Marulk med ärtsås

Marulk med ärtsås

Marulk, denna fula och köttiga fisk som smakar minst sagt gott. Stek marulksfiléerna i smör tillsammans med salt och peppar
Marulk toppat med bacon, oliver och kapris

Marulk toppat med bacon, oliver och kapris

Ta ut fisken ur ugnen och låt den rinna av på lite hushållspapper. Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den
Marulk med persiljerot

Marulk med persiljerot

Smörj ett ugnsfast fat och placera mandelpotatis och persiljerot på fatet och ringla lite olja över. Halstra marulksfiléerna i het panna
Marulk med wokade färskpotatisar

Marulk med wokade färskpotatisar

Ställ in skivorna av parmaskinka i ugnen tills de blir krispiga. Ett lyckat experiment att woka färsk potatis med underbar marulk till
Lubb och färskpotatis

Lubb och färskpotatis

Den där lubben var en ny bekant, som en blandning mellan torsk och marulk. Påsen med fredagsgodis från Göta fisk blev lubb kokt i ugn, färskpotatis, sparris och skirat smör
Fisk med jordärtskockor, blodgrape och blåmusslor

Fisk med jordärtskockor, blodgrape och blåmusslor

Vänd dem i salt och olivolja på en plåt och baka i ugn i ca 200 grader i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Lägg sedan purjolöken på en plåt och baka i ugnen i ca 20 minuter på 170 grader.  Torskrygg eller marulk1
Marulksfilé med potatisstomp

Marulksfilé med potatisstomp

Lägg morötterna i en ugnsfast form lite olja och salt rör om. I torsdags hade vår Fiskhandlare Pontus på Västkustpojkarna fantastiskt marulksfilé
Fiskspett med lime

Fiskspett med lime

Skär lax och marulk i kuber och trä på spetten varvat med limeskivor. 300 g skinnfri marulkfilé. Grilla spetten eller stek först i panna för att sen köra klart i ugn, ca 175 grader
Mors dag

Mors dag

Marulk. Örtfylld färskpotatis i ugn. Vi hade gjort små foliepaket med marulk, smör, citron, salt, olivolja, citronpeppar och fint hackad chili som vi lade på grillen
Torsk – en bra proteinkälla

Torsk – en bra proteinkälla

Magra fiskar som t ex kolja, marulk, sej och torsk är därför utmärkta proteinkällor för den som tränar
Marulk i ugn

Marulk i ugn

/ Ugn 175 graderIngredienser. 800 gram färsk marulkströbrödcitrondill3 dl gräddeSkär marulken i ca 3 cm breda bitarRulla alla bitarna i ströbrödBryn i panna så att de får färgLägg alla bitarna i ugnsfast formBlanda grädden med dill och citron och höll över marulkenLåt stå i ugn ca 15 minKLART. Servera med nypotatis och en fräsch sallad till ca 30 min / 4 pers / Ugn