Marsalasås kycklingfilé recept

Champinjonfyllda kycklingfiléer med marsalasås

Champinjonfyllda kycklingfiléer med marsalasås

Skär ett snitt i kycklingfiléerna, men inte tvärs igenom. Öppna filéerna, som ser ut som fjärilskotletter, banka ut dem lite mellan ett par bitar plastfolie, salta och peppra, fördela svampen på kycklingfiléerna
kyckling i marsalasås med soltorkade tomater och svamp.

kyckling i marsalasås med soltorkade tomater och svamp.

600 g kycklingfile 30 g torkad karljohansvamp 4 dl vatten 2 schalottenlökar, finhacka 3 vitlöksklyftor, finhacka ½ dl vetemjöl 25 g smör 2 msk olivolja salt & peppar 2 ½ dl sött marsalavin ½ dl vispgrädde 3 msk koncentrerad kycklingfond 2 msk dijonsenap

Kyckling och svamp i marsalasås

4 kycklingfiléer. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Krydda filéerna med salt och peppar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och bryn filéerna runtom tills de fått färg

Trion vecka 35

Baconfyllda kycklingrullader med persiljerösti och gräddig marsalasås. Grilla kycklingfiléerna på båda sidor, använd stekspade när de ska vändas, och lägg upp på varm tallrik