Marockansk traditionell couscous recept

Marockansk couscous

Marockansk couscous

Här kan du köpa en bra och billig ånginsats för att ånga couscousen över valfri kastrull som du gör grytan i om du inte har den traditionellacouscouskastrullen
Marockansk gryta med aubergine, frukt och kikärter

Marockansk gryta med aubergine, frukt och kikärter

Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt

Couscous med kyckling och russin

Rätten kan tillagas på traditionellmarockanskt sätt i tajine eller i en vanlig kastrull. Det här är ett marockansk recept på en couscousrätt som jag har lärt mig av Choumichas matlagningsprogram, den marockanska motsvarigheten till mat-Tina
TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

I Marocko lagas den traditionellt i ett speciellt lerkärl på glödande kol. / BoelPå bilden ovan syns ett tunisiskt och ett marockansktcouscousfat
Marockanskt i tagine

Marockanskt i tagine

Taginen, grytan med det konformade locket, har traditionellt använts över hela. Servera grytan med couscous eller en bit bröd
Marockansk köttfärssås

Marockansk köttfärssås

Jag tyckte den blev jättegod, men övriga familjen gillar traditionell köttfärssås bättre. Jag serverade med spagetti men man kan också ha couscous eller ris

Marockansk Tagine

Strö över dem och bjud med couscous och eventuellt ett bröd. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka gul lök och vitlök grovt