Marockansk lammgryta med couscous recept

Marockansk lammgryta

Marockansk lammgryta

Vi serverade couscous kryddat med Santa Maria kryddor för coscous - aprikossmak. Ett marockansk recept
Lammgryta på marockanskt vis

Lammgryta på marockanskt vis

Servera medcouscous eller ris. Dela tomaterna, ta bort kvisthålet, i fyra delar och släng i dem med. Här kommer min version av lammgrytamarockanskt vis
Lammgryta med sambal oelek

Lammgryta med sambal oelek

Efter besöket på en marockansk restaurng i Paris för fyra år sedan är lamm som är lagat på det här sättet en stor favorit
Marockansk lammgryta

Marockansk lammgryta

Servera medcouscous och ev yoghurt om man vill. Fräs alla grönsaker tillsammans med lammfärs i olja i en rymlig stekgryta
Långlagat marockanskt lamm

Långlagat marockanskt lamm

Servera grytan strösslad med hackad koriander och mynta, med t ex bulgur eller couscous och tjock yoghurt

Kokt lamm är också gott

Toppa med persilja och servera gärna medcouscous eller ris. Igår åt vi kokt hälleflundra med pressad potatis och hemvispad hollandaisesås

Marockansk lammgryta

Smaka av med salt och peppar. Fräs lammbitar, lök, ingefära och peppar på medelvärme i 15 minuter. 1½ kg lammlägg med märgpipor i 2 cm tjocka skivor

Marockansk färsgryta

Blev en färsgryta istället för en riktigt lammgryta som var tänkt från början. Den var enkel och serverades medcouscous och myntayoghurt