Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord påingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint
Rabarber används mest till kräm, soppa, paj, marmeladoch sylt. Lägg dem på den förbakade tårtbottnen, fördela marsipandegen över och grädda som i receptet
Jag lovade att bloggen skulle innehålla "alltifrån marmelader till knäckebröd och grytor kommer jag dela med mig av tips på allt som har med mat, ätande och drickande att göra
söt, marmeladig, aningen lågmäld citrus. Denna gång är det massor av bra saker och det är snudd på att tipsa om vilka ni kanske ska fundera på att inte köpa, istället för vilka ni ska prova
Varje år bakar jag rabarberpaj och kokar sylt/marmelad. Jag har två plantor som växer och frodas ochpå senare år har jag skördat i omgångar ända från maj och en bit in på sensommaren
Själv har jag kokat marmeladpå nektariner smaksatt med riven ingefäraoch citron idag. Jag har läst om åska och oväder på många håll i landet, både långt upp i norr och nu i natt och imorse längst söderut men vi har sluppit lindrigt undan