Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Ca 1 msk riven färsk ingefära. Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter
Aroniabär är utmärkta till sylt, saft, gelé, marmelad och vin. Ingefäran ger sylten ett pikant sting, men kan uteslutas eller ersättas med andra kryddor, exempelvis kanel och kardemumma
Vill man ha en helt slät marmelad kan man ju också mixa den. Jag utgick från mitt eget recept, men ville ha en aning mer ingefärssmak, så förutom att öka delen ingefära rev jag den här gången ner det direkt med plommonen istället, vilket blev väldigt bra
Sidospår …blev nyfiken på egentliga skillnaden mellan marmelad och sylt - enligt wiki så innehåller sylt fruktkött, och är så klart tunnare i konsistensen, och marmelad är då tjockare och innehåller puré av frukt/bär, och ofta skal
Marmelad, älskat av många på frukostsmörgåsen eller en god skorpa. Dela dem på hälften med skalet kvar och skär i halvmånar som du sedan strimlar ett par gånger
SOM SAGT så blidde det marmelad idag. Rabarber och svenska jordgubbar som grund i båda men den ena smaksatt medingefära och vanilj, den andra med stött kardemumma och vanilj
Sylt/Marmelad. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. 2 msk riven ingefära. Tillsätt mango och ingefära och låt sjuda i ca 5 min till. 2 msk riven ingefära
Pressa saften ur apelsinerna, dela dom i mindre bitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med. Lägg morötter vatten ingefära, apelsiner saft i en kastrull
-) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Den kom till då jag hade en påse äpplen kvar som jag fått av en vänlig kollega, och dessutom en underbar päronkompott med vanilj, nästan som en marmelad, som hade serverats till ost
Rabarber används mest till kräm, soppa, paj, marmelad och sylt. RABARBERTÅRTA MED MARSIPAN. Här har vi lagt sockerkokta rabarber i tårtbottnen och täckt med en marsipandeg innan tårtan bakas
Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost och fikonmarmelad
• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar rabarbersylt eller rabarbermarmelad. • Hela eller hackade mandlar i sylten eller marmeladen gör den riktigt lyxig