Blanda med lime, honung och rosmarinbladen. Vi går mot en tid för de svenska jordgubbarna. JORDGUBBARNA. Jag tycker däremot att rosmarin ger en fantastisk blommig ton till jordgubbarna
Skölj och skiva jordgubbarna, riv över limezest och pressad limesaft. Lägg de marineradejordgubbarna i en skål, lägg på en klick kvarg samt toppa med fröcrax
Har du färska jordgubbar hemma tycker jag inte att du ska koka sönder dem, marinera dem istället lite lätt i lite lime/citronsaft och blanda ner de färska bären i muffinssmeten
½ lime P. ) 1 port 75 g varmrökt lax eller makrill i mindre bitar 1 dl skalade räkor ½ avokado i tärningar Blandad tärnad frukt (jordgubbar, sharon, persika mm mm) ½ apelsin i skinnfria bitar 1 strimlad marinerad soltorkad tomat 150 g körsbärstomater i klyftor Keso ½ påse färsk bladspenat ½ dl bulgur 1 tsk gurkmeja 1 dl vatten Dressing. Pressad saft och rivet skal av ½ lime Pressad saft och rivet skal av ½ apelsin 1 tsk honung ½ finhackad röd chili 1 msk vatten ½ msk olivolja Blanda samma dressingen. 1 tsk honung
500 g frysta jordgubbar. 1 1/2 dl pressad lime. Den gör du genom att blanda 1 paket mango i bitar (som tinats), 100 g hackade räckor, 1 burk musslor i vatten (hackade), 1 pressad vitlöksklyfta, saft och skal från 1/2 lime, 1 dl hackad bladpersilja, chiliflakes, salt och svartpeppar. 1 msk honung. 1 pressad lime. ♥ 500 g frysta jordgubbar. 1 1/2 dl pressad lime. 1/2 lime
Det är säkert många som hajar till vid en av ingredienserna – jordgubbar. Något med det fuktiga vädret gör mig så sugen på sötsurstarka smaker – ingefära, lime, pepparrot… Samtidigt har aptiten dalat en del, delvis också på grund av den tunga hettan v har haft de sista dagarna, men mestadels på grund av att magsåret krånglar igen