Örtoljan som jag har till grillade lammracks här i min receptblogg passar också bra till. När man får tag i svenska lammkotletter i affären då blir man lycklig
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grilladelammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Ljuvliga nygrilladelammkotletter samt morot, paprika & champinjoner -enkelt & gott. Tillsammans med grillade grönsaker, tzatziki & hembakat surdegsbröd hade vi vår lördagsmiddag färdig
Nu är det bara att lägga upp de nygrilladelammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. 4 lammkotletter (à 125-150 g). Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över den i dubbla plastplastpåsar
Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem på grillen så blir de härligt möra och smakrika
Äntligen Grillpremiär Som jag har väntat på att det skulle bli grillväder i år. Köpte en liten gasolgrill förra året, eftersom det är förbud för kolgrill på min balkong
Servera de nygrilladelammkotletterna med salladen. 700 g lammkotletter. Börja med dressingen. Hacka sardeller och mixa samman med kapris, äggula och citronsaft
lammkotletter. Blanda med rapsolja och gnid in lammkotletterna, låt ligga och marinera i 1 timme. Dra bort den grova kvisten från rosmarinen och grovhacka vitlöken