4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tore Wretman konstruerade en gång i tiden soppan och combon med marineradsvamp serverades jag en gång på, det dessvärre nu mer nerlagda, Klamedam i Halmstad
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
Servera med smörstekt svamp, äpple och tomat. Det är en god matsvamp och säker att plocka. Smakrika spjäll Huggna revben är en väldigt god och billig del av grisen
Svamp,. marinerade champinjoner,. Marinerade champinjoner på grillspett. Jag har gjort ett litet projekt där jag ritat några recept i serieformat, vissa recept finns här på bloggen men några är nya
Kinesiska vårrullar med kyckling, brysselkål, svamp & morötter + sweetchilidipp med granatäpple. Häll nu ner de strimlade morötterna, brysselkålen och den skivade svampen
Skär svampen i fjärdedelar. Tillsätt vitlök och svamp och stek i ett par minuter. Fördela den krämiga polentan på 4 tallrikar och toppa med några skedar svamp- och kronärtsblandning, en skiva varm getost och en skvätt olivolja. 150 g Marinerad Kronärtskocka