Skär gärna och prova en i en köttbit och se så att köttet är stekt som du vill ha det. Marinera ryggbiffen några timmar eller över natten övertäckt i kylen
Servera gärna med stekta kantareller till. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Putsa filén och lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden
Marinerad kött, tvättad bambuskott, purjolök, vitlök, hoisinsås och soja. 400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote (jag använde entrecote). 400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote (jag använde entrecote)
Härliga entrecôter och möra ryggbiffar. HELGRILLAD RYGGBIFF MED BEA, TOMAT & BÖNPURÉ. RYGGBIFF. RYGGBIFF. ca 900 g hel bit ryggbiff. ca 900 g hel bit ryggbiff
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. 800 gram ryggbiff i bit, hel oxfilé eller rostas. 800 gram ryggbiff i bit, hel oxfilé eller rostas
Men när jag nu väl äter kött - då vill jag att det ska vara så smakfullt som möjligt, och aldrig, aldrig, aldrig mer än medium stekt - hellre mer mot rare
Låt inte köttbiten bli genomstekt, du ska nämligen låta det lagas till en gång i ugnen också. Det började med en bild av guacuamole som var på gång, följdes av nybakade tortilla och ryggbiff av hjort för att avslutas med Håkans måltidsdryck
Rätten består av entrecote eller ryggbiff, som skivas riktigt runt, (det bästa är att frysa köttet och sedan låta det tina något, då är det lättare att få tunna och fina skivor) som sedan läggs i en marinad med massor av vitlök, ingefära, japansk soja, mirin och svartpeppar
Man skall helst använda sig av entrecote eller ett annat välmarmorerat mört nötkött men jag hittade inga fina bitar så jag gjorde det av ryggbiff istället
Vi stekte det väldigt kort tid på hög värme för att få en fin yta men en väldigt rå kärna. Vi har gjort den på ryggbiff, men om man hellre vill kan den göras på till exempel kyckling