Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den iugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Servera med marineradrostbiff och potatis. Lägg rostbiffen på ett uppläggningsfat. Klyfta potatisen. Blanda alla ingrediensertillmarinaden och pensla köttet
Jag "marinerade" steken lätt över natten så att köttet skulle blilite mörare. Yttre stek passar bäst till grytor var man låter köttet sjuda i fred en lång stund, så jag lade lägre temperatur än vad man vanligt har för att steka rostbiff och lät den vara iugnenlite längre
Jag har då så klart använt mig av sötpotatisistället för bakpotatis, och istället för att servera med vitlökssmör, skagenröra eller skinkröra (som den oftast äts med) serverades sötpotatisen med rostbiff och en bönsalsa med soltorkade tomater och vitlök
Bryn köttet på alla sidori smör på hög värme och lägg sedan över det i en ugnsfastform. Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin