Många byar här producerar en viss kvalitet på rödlök. I Italien är dessa lökar är så berömda att cipolla di Tropea (‘Tropeas lök) har blivit en italiensk synonym för all rödlök
Koka upp lagen till rödlöken. Skala och skiva rödlökarna tunt. (Häll bort lagen från rödlöken först. 2 rödlökar. Del 1 2 rödlökar 2 msk ättika, 24% 4 msk socker 6 msk vatten
Pastan bjuder på flera härliga och fräscha smaker, den vinägermarineraderödlöken sitter som pricken över i tillsammans med den lena avokadon och basilikan
3 msk finhackad rödlök. Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Skala rödlöken och skär i klyftor. 1 rödlök. Ugn 225°. Lägg filéerna i en skål. Rör ihop marinaden, häll över filéerna och låt blandningen stå 30-40 minuter
2 rödlökar. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Marinerad Kycklingfilé i ugn(4-6 personer) Ingredienser 1 kg kycklingfilé (ca 8 filéer) eller fläskfilé5 dl grädde Marinaden. 9 msk finhackad rödlök6 msk olja3 msk Kinesisk soja6 msk chilisås3 st pressade vitksklyftorsvartpeppar Så här gör du Rör ihop marinaden och lägg filéerna i en eldfast form. 9 msk finhackad rödlök