En rätt när man är många och kan förberedas dagen innan. Perfekt till buffén och picknick med smak av Italien av de soltorkade tomaterna och balsamvinäger från Modena
Vi började i helgen med att provlaga – och proväta – marinerad fläskfilé, pastasallad med pesto och marinerad oumph för de vegetarianer som kommer på hans öppna hus
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Måste bara tipsa er om det här supergoda sättet att tillaga fläskfilé på. Jag gjorde detta recept som jag hittade i Zetas broschyr "Mat för minglare" när vi hade kalas för dottern härom helgen
Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilé med finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Då är det bara att ta fram det marinerade köttet ur kylskåpet, lägga upp det, garnera och servera. På mina buffébord finns det oftast marinerat kött eller kyckling som serveras kallt