Marinerad böckling recept

Marinerad böckling

Marinerad böckling

4 st böcklingar. Rensa och filea fisken. Lägg den på ett fat. Skala och hacka löken och lägg den över fisken tillsammans med kapris, gräslök och dill
Marinerad böckling med potatissallad

Marinerad böckling med potatissallad

Rensa böcklingarna noga. Toppa med rikligt med böckling. Häll det över böcklingen och lägg påsen kallt i minst 2 timmar. 5 st böckling
Marinerat köttspett med ljummen färskpotatissallad

Marinerat köttspett med ljummen färskpotatissallad

1ansjovisdressing200 g böckling 100 g osaltat smör. 300 g kycklingfilé 300 g fläskfilé 300 g kalvfilé 1 kg färskpotatis (gärna små) 1 bladsallad 150 g champinjoner 1 knippe grön sparris 2 avokador 1 rödlök
Dagens recept: Marinerade kalla ägg

Dagens recept: Marinerade kalla ägg

Blanda hårdkokta hackade ägg med keso och krydda med kaviar, ansjovis eller rensad böckling och du har en matig sallad att servera med mörkt bröd
Pauls fräscha sommarsallader

Pauls fräscha sommarsallader

Plocka böckling över salladen och toppa med gräddfil. Blomkålsallad med rökt böckling, kapris och gräddfil1 blomkål½ gurka1 färsklök, skivad2 böckling1 citron1-2 dl gräddfil2 msk kaprisKoka ¾ av blomkålshuvudet i lättsaltat vatten och kyl i kallt vatten

Marinerad böckling

Rensa böcklingen noga och lägg filéerna på ett fat. Häll marinaden över böcklingen och ställ kallt i kylskåp i minst tre timmar, men gärna längre
Kippers, kycklingvingar och hasselbackspotatis, smått och gott!

Kippers, kycklingvingar och hasselbackspotatis, smått och gott!

Köpte några Kippers här om dagen (Kippers är sill som fläkts i ryggen, rensats från huvud och ryggben, legat i saltlake och kallrökts, inte att förväxlas med Böckling som är strömming som saltats och varmrökts utan att rensats innan)

Marinerad böckling med potatissallad

 Rensa böcklingarna noga. Toppa med rikligt med böckling. Häll det över böcklingen och lägg påsen kallt i minst 2 timmar. 4-6 böcklingar

Marinerad böckling

500 g böckling. Rensa fisken och lägg upp fileerna på ett fat vispa samman olja,vinäger,senap och socker

Marinerad böckling

600 g böckling. Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken

Marinerad böckling

4 böcklingar. 1.  Rensa och filea fisken. Lägg den på ett fat. Skala och hacka löken och lägg den över fisken tillsammans med kapris, gräslök och dill

Marinerad rökt fisk

600 g rökt fisk, t ex böckling, makrill, sik. Rensa och filea fisken, ta bort skinn och alla småben. Lägg fisken på ett fat

Dagens Recept: Smala tallriken

Eller bjud melonen med lätt marineradböckling eller rökt makrill i filéer (använd marinaden i vårt recept)