Knyt åt och låt det marinera nån timme. Sås. Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Enligt receptet ska det marineras dygn men jag har även bara låtit det stå i ett dygn. Såsen till blir väldigt god då jag använder mig av marinaden som köttet legat i
Låt marinera i kylskåp i några timmar eller över natten. Sås. 0,5 dl chilisås. Efter en solig helg blev Leif sugen på att få ta fram grillen från vinteridet för att grilla några kotletter i dag
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Till midsommar gjorde jag denna goda festrätt med marinerad fläskfilé och en grön örtsås. Köttet blev otroligt mört och saftigt och i kombination med örtsåsen blev det bara klockrent
Den här mumsiga kalla såsen, smaksatt med marinerade soltorkade tomater, passar till det mesta. Det kan också vara gott att servera såsen som fyllning i bakad potatis, tillsammans med lite fetaost samt någon form av marinerade bönor eller linser (se här och här)
Värm Lallerstedt såsen i vattenbad och toppa med den kvarvarande stekskyn från köttet. När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag