Marinera kött kött stekpanna recept

Marinerad fläskytterfilè i ugn.

Marinerad fläskytterfilè i ugn.

Fräs lite snabbt och lägg sedan ner köttet i stekpannan. Gnid in marinaden i köttet och lägg sedan alltsammans i en bunke eller plastpåse
Italiensk marinerad fläskfilé

Italiensk marinerad fläskfilé

Ös dressingen över köttet ett par timmar innan servering. Bryn dem sedan runt om i smör i stekpanna på hög värme
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Låt köttet svalna. Dela dem på mitten och bryn dem i en stekpanna med smör. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och vitpeppar och häll över köttet
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Lägg över köttet i en ugnsfast form. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och peppar och häll över köttet
Kall marinerad kycklingfilé

Kall marinerad kycklingfilé

Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr
Marinerad älggryta

Marinerad älggryta

Bryn köttbitarna i omgångar i en stekpanna med smör. Häll av marinaden och torka av köttet med hushållspapper

Marinerad kalvstek

Att lägga kött i marinad är ju inget nytt, men att marinera kalvstek innan tillagning har jag inte testat förut
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Stick en köttermometer i den tjockaste delen. Krydda den runt om och stek den i en stekpanna tills den får fin färg
Marinerad fläskfilé m Citron, Rosmarin & Vitlök

Marinerad fläskfilé m Citron, Rosmarin & Vitlök

Låt köttet svalna. Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Marinerad fläskfilé. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg den och köttet i plastpåse minst 6 timmar, gärna över natten
Kall marinerad kycklingfilé

Kall marinerad kycklingfilé

Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr
Marinerad Oxfilé

Marinerad Oxfilé

Vänd köttet under tiden med jämna mellanrum medan det marineras. Ta upp köttet ur marinaden, stryk av vitlöken och torka köttet lätt
Marinerad entrecoté

Marinerad entrecoté

Jag marinerar mina köttbitar för att få en extra god smak, passar att grilla dessa när vädret tillåter
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Låt köttet kallna. Bryn dem i smör i en stekpanna. Blanda samman olja, citronskal och -saft, rosmarin, tomater, chilipeppar, oliver, vitlök, salt och vitpeppar och häll marinaden/dressingen över köttet ett par timmar innan serveringen