Margaretatårta hallon recept

Glutenfri margaretatårta

Glutenfri margaretatårta

Fyllning300 g vispgrädde vaniljsocker 500 g hallon (eller jordgubbar) 200 g lemon curd (gärna hemmagjord)
Margaretatårta

Margaretatårta

Halloncurd. Koka upp hallonpurén (hallon som passerats genom sil) och slå den över äggblandningen, blanda väl och häll tillbaka i kastrullen
Margaretatårta

Margaretatårta

Dekorera med hallon. hallon. 2 dl hallonsylt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten
Margaretatårta

Margaretatårta

Dekorera med hallon. Hallon. 2 dl hallonsylt. Ugn 175º och 200º. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten

Margaretatårta

Dekorera med hallon. hallon. 2 dl hallonsylt. 1.  Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten

Margaretatårta

Dekorera med färska hallon. Färska hallon till dekoration. 1 dl hallonsylt eller 200 g hallon. Värm ugnen till 200°C

Margaretatårta

Dekorera med färska hallon. Tårtbotten3 ägg    3 dl socker1 dl varmt vatten3 dl Kungsörnen Extra Fint MjölFyllning10 msk marsánpulver4 dl kall mjölk500 g mandelmassa2-3 äggvitor1 dl hallonsylt eller 200 g hallon1 dl mandelspån

Pinocchiotårta

Brittatårta, marängtårta, margaretatårta, Pinocchiotårta, tårta med maräng. Kakan fyllde jag med 3 dl vispgrädde och 300 gram frysta blåbär och hallon