Margaretatårta recept

Glutenfri margaretatårta

Glutenfri margaretatårta

Botten del 175 g smör 120 g strösocker 5 äggulor 50 g mjölk 55 g majsstärkelse 50 g majsmjöl 40 g mandelmjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk fiberhusk 1 tsk vaniljsocker
Margaretatårta

Margaretatårta

Botten. Sätt ugnen på 180°. Smörj en rund bakform, 19 cm i diameter och med löstagbar kant. Bryn smöret och ställ det åt sidan
Margaretatårta

Margaretatårta

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten. Häll i en smord och bröad form, 24 cm i diameter, och grädda i 35 minuter
Herrgårdstårta

Herrgårdstårta

Det finns 2 tårtor som sambon tokgillar den ena är Budapestrulle och den andra är just denna tårta, Herrgårdstårta eller Glömmingetårta, Herrgårdstårta, Marängtårta, Margaretatårta och Brittatårta som den också kallas för
Pinocchiotårta

Pinocchiotårta

Herrgårdstårta, Marängtårta, Margaretatårta och Brittatårta, ja den har många namn men är himla god och perfekt att fylla med
Rund pinocchiotårta

Rund pinocchiotårta

I vår familj kallas denna tårta för Bästa Budapesten, men den går under en väldans massa namn, Brittatårta, Pinocchiotårta, Margaretatårta etc
Fredag vid tv´n .............

Fredag vid tv´n .............

Fredag vid tv´n. Nu är fredagskvällen här. Jag ser fram mot två lediga dagar. Det ska bli så skönt. Vi har inget inplanerat sambon och jag utan vi tar dagen som den kommer
Margaretatårta

Margaretatårta

Ugn 175º och 200º. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten

Margaretatårta

1.  Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten. 2.  Häll i en smord och bröad form, 24 cm i diameter, och grädda i 35 minuter

Margaretatårta

Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt

Margaretatårta

Lägg en sockerkaksbotten på en plåt med bakplåtspapper och täck med jordgubbssylt. Lägg på den mellersta bottnen och täck med vaniljkräm

Margaretatårta

Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt

Margaretatårta

MARGARETATÅRTADetta är en pärla bland tårtor - själva namnet Margareta kommer faktiskt från det persiska ordet för pärla