Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller medlemoncurd
Vispa grädden och smaksätt den medlemoncurd. Dekorera med delade jordgubbar. Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängen i mitten av ugnen, minst 2 timmar, gärna med ugnsluckan på glänt den sista halvtimmen. 75 dl lemoncurd. 250 g jordgubbar
Vegansk Marängtårtamedjordgubbar. Vispa sedan ner sockret en matsked i taget med vispning under tiden, vispa sedan tills du har en blank smet och kan hålla bunken uppochner
-) Minst en gång varje sommar måste en marängtårta bakas och toppas med alla sommarens goda bär. Jag brukar göra en pavlova som får ett segt inre då den sätts in i ugn med hög temperatur och sedan stängs ugnen av meddetsamma
Idag har vi firat nationaldagen med den här härliga skapelsen - en krispig marängtårtamed en god curd med smak av passionsfrukt och massor av jordgubbar