När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar. En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina
När marängerna lossnar lätt från pappret så är de färdiga. Med sommaren kommer äntligen alla goda bär, grönsaker och frukter som vi saknar så resten av året tillbaka
En riktigt enkel tårta som går snabbt att svänga ihop förutsatt att marängbottnarna är färdiga. I min kyl finns alltid en liten äggvite-familj, medlemmarna byts ut efterhand som de används upp, men jag har i princip alltid äggvita i kylen
Toppa med lite vispad grädde och lägg på den andra marängbotten. Lägg en marängbotten på ett fat. Det bästa med köpta marängbottnar, förutom att de är enkla att använda är att de är helt äggfria så Isak tål dem
Receptet är lika enkelt som det är sött och gott, speciellt om du väljer att köpa färdiga marängbottnar kommer du undan med att bara vispa samman nutellafrostingen och montera samman tårtan
Lägg på marängbotten nummer två och toppa med resterande blåbärsgrädde. Innan vi susar iväg på midsommarfirande med små grodor, lekar, regn och hela det klassiska tjofräset stoppar jag in nosen här på bloggen och bjuder på en turbosnabb marängtårta
* Lossa bottnarna försiktigt från pappret* Lägg den ena marängbotten på ett fint fat* Bred ut hälften av hallongrädden på marängen* Lägg på nästa botten* Bred ut hallongrädden ovanpå