Marängtårta långpanna recept

Marängtårta i långpanna

Marängtårta i långpanna

Om du vill bjuda på något gott som räcker till många är marängtårta i långpanna perfekt. Med krispig eller seg maräng som smälter i munnen, tillsammans med vispad grädde, brukar tårtan gå hem hos de allra flesta. Den kan varieras så att den passar både tillfället och årstiden. Med deras naturliga syrlighet går färska bär väldigt bra ihop med marängens sötma. Marängtårta kan serveras på de flesta kalas och fester och vill du göra en helt glutenfri marängtårta så hittar du många recept hos oss på myTaste. Med vår hjälp är variationsmöjligheterna många.

Maräng till dessert

Marängtårta i långpanna är en populär tårta hos oss på myTaste. Den kräver inte många ingredienser och är lätt att få till. Fyllningen kan dessutom varieras i det oändliga med vispad grädde, bär, vaniljkräm, färsk eller konserverad frukt. När man inte kan få tag i färska bär, men ändå vill ha lite av det syrliga, så kan man prova lemon curd dessert. Citronkrämen passar ypperligt till maräng och uppskattas av både vuxna och barn. Sött och syrligt är tillsammans en oslagbar kombination. Choklad, nötter och maräng är också en kombination som älskas av många. Marängtårta i långpanna brukar göras med en del sockerkaksbotten och en del maräng. Man delar den på mitten och lägger fyllning på den ena och placerar sedan den andra delen ovanpå. Lätt, eller hur? Som du förstår så kan man utgå från ett grundrecept på tårtan och sedan använda fantasin eller något av myTastes förslag till fyllning.

Marängtårta i långpanna

Ibland kan det hända att man har överblivna äggvitor i kylskåpet, och då passar det utmärkt att vispa ihop fransk maräng. Maräng går dessutom bra att frysa och använda vid annat tillfälle. Du minns väl den klassiska marängsvissen? Den kan också varieras med hjälp av bland annat frukt eller glass. På myTaste hittar du massor av inspiration och recept till tårtor, desserter och bakelser med maräng. Om du vill kan du även göra glutenfria alternativ. Stundar det studentskiva, födelsedagskalas eller annan festlighet? Då rekommenderar vi marängtårta i långpanna. Den räcker till många och är lämplig att skära upp i lagom stora bitar. Den är väldigt populär till större kalas och kräver inte några större ansträngningar till att dekoreras. Det räcker med att strö lite bär över och så har du en imponerande marängtårta i långpanna. Kärt barn har många namn. Den kallas även Pinocchiotårta eller sommartårta och är alltid lika smaskig. Testa du också!

Sökförslag och sidor