Vispa äggvitorna tillsammans med ättika och salt tills de blir vita och styva. Hemmagjord marängbotten är inte alls särskilt svårt att göra och smaken är flera mil ifrån den där knastriga varianten man köper i butik
Ta sedan fram en ugnsplåt, lägg upp ett bakplåtspapper och olja in det med kokosolja – spritsa (eller bred med en sked) sedan ut äggvitan till en rund form- bäst blir det med sprits
Vispa tills skålen går att vända upp och ner utan att smeten rinner ut. Enda "problemet" är att det blir en drös med äggvitor över efter att man lagar det, och dom måste man ju bara ta tillvara
Vispa äggvitorna, halva sockermängden och ättikan till ett fast skum. 3 st äggvitor. Strila försiktigt i resten av sockret tillsammans med vaniljsockret och vispa ytterligare i några minuter
Vispa ihop äggulorna och sockret pösigt. Blanda ägglösningen med hälften av grädden. 3 äggvitor. 3 äggulor. Vispa ihop äggvitorna med 1 dl av sockret, såpass hårt att du kan köra vända-bunken-upp-och-ned-ovanför-huvudet-tricket. 3 äggvitor 2 dl strösocker. 3 äggulor 1 dl strösocker
Den salta kolasåsen är jättegod, men glasstårtan blir god även utan den. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa sedan ner sockret och citronjuicen och vispa tills du har en tjock marängsmet
Lägg de mosade bananerna mellan marängbottnarna,. Lägg sedan på grädden runt hela tårtan och runt om. Lägg sedan jordgubbarna ovanpå grädden och dekorera med vit och mjölkchoklad ovanpå om ni vill
Vispa äggvitorna till skum med vinägern. Vispa äggulor och strösocker poröst. Blanda de uppvispade äggulorna, den vispade grädden, den turkiska yoghurten och det finrivna citronskalet (riv väldigt försiktigt, bara det allra yttersta av skalet)
Vispa äggulor och socker pösigt över varmt vattenbad. Marängbotten. Vispa äggvitorna till en hård maräng med 1 dl av sockret. 3 st äggvitor. 5 st äggulor
Bre på krämen på marängbotten. Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull