maränger, (2 dl minimaränger 2 nävar stora maränger). 2 dl minimaränger. 2 nävar stora maränger. Valet på fars dagsfika föll på en favorit …banoffee paj
Ta ut pajen från frysen och bred på marängsmeten, gör små tjusiga toppar i marängen och bränns sedan ytan med en brännare över hela ytan så den får en fin färg
Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, en riktig hallondröm. Jag gjorde min egna tolkning med syrliga hallon istället och resultatet är fantastiskt gott, jag toppade denna med italiensk maräng som jag brände av och dekorerade med färska hallon
Men några marängbottnar lyckades jag resa mig upp för att vispa ihop. Sockerfri marängbotten. När marängen är klar och har fått svalna så toppa med krämen och sedan med färska, uppskurna jordgubbar
Den ska vara tjock och seg, glansig och klar, och bilda ordentliga toppar. Jag är inte ett jättefan av maräng, tycker det brukar vara lite sötsliskigt och inte så smakrikt
Jag sparar den för det mesta och sen när jag har fått ihop några äggvitor så gör jag lite fransk maräng, bra att ha i skafferiet för man vet aldrig när man får besök och då kan man trolla ihop en sån här "bakelse"
Eller så bygger du ett torn, toppar med kolasås & flingsalt. Denna gång så fick den sällskap av maränger, hälften smaksatta med kolasås och hälften nutella, krämig glass och lite extra flingsalt på toppen
Gör gärna små toppar i marängen. Maräng. Slår man lite försiktigt på marängen så följer den med upp när man drar upp det man slår med, och då blir det som toppar