Det har varit fantastiskt roligt att lära sig alla de olika moment som man tidigare varit lite rädd för, italiensk maräng, smördeg, surdeg, sufflé, temperera choklad osv
Vispa till äggvitan har blivit som en fast maräng (du ska kunna vända skålen uppochner). Vänd försiktigt ner chokladblandningen i marängen med hjälp av en slickepott
den enkla goda sufflén du finner här på Katinkas Kitchen, eller helt enkelt maränger). den enkla goda sufflén du finner här på Katinkas Kitchen, eller helt enkelt maränger)
Det hela täcks med italiensk maräng som bränns av med gasolbrännaren jag använder till crème brûlée. Den italienska marängen gör du dagen innan eller samma dag, spritsar på den och bränner av precis innan servering
Marängen ska vara klar samtidigt med krämen, för den ska blandas direkt. Det är mycket viktigt här att man smörjer sina formar med rumstempatsmör och sedan sockrar dom efter så sufflen inte fastnar i kanten, då stiger den inte i ugnen
br />Gör marängen genom att börja vispa äggvitorna försiktigt, öka på farten efter hand. Tillsätt citronsaft och socker och fortsätt vispa tills du har en tjock och fast maräng
Tillsätt sockret och vispa vidare till en marängsmet. Vänd försiktigt ner resten av maräng smeten. Rör ner 1/3 av marängsmeten i den kalla mandelsmeten