Maräng suffle recept

Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins

Det är ok om det är några små äggvitefluff kvar, de blir som maräng på toppen. Det finns så många recept att prova
Sista kursdagarna, mängder av desserter!

Sista kursdagarna, mängder av desserter!

Det har varit fantastiskt roligt att lära sig alla de olika moment som man tidigare varit lite rädd för, italiensk maräng, smördeg, surdeg, sufflé, temperera choklad osv
Hallonsufflé

Hallonsufflé

Vispa ägg till en maräng, tillsätt lite i taget av strösockret och sist citronsaft, vispa till en fast maräng
Varm hallon- och chokladsufflé

Varm hallon- och chokladsufflé

Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till en marängmassa, gärna i hushållsassistent på medelhastighet
Chokladsufflé

Chokladsufflé

Vispa till äggvitan har blivit som en fast maräng (du ska kunna vända skålen uppochner). Vänd försiktigt ner chokladblandningen i marängen med hjälp av en slickepott
Hallonsufflé

Hallonsufflé

Om man inte gillar maräng och andra äggvitestinna desserter, kanske man ska göra något annat av bären istället
Chokladsufflé

Chokladsufflé

Vispa till ett halvfast skum, tillsätt sedan resten av sockret och vispa till en styv maräng. Vänd försiktigt ner marängen i chokladsmeten

Chokladfondant

den enkla goda sufflén du finner här på Katinkas Kitchen, eller helt enkelt maränger). den enkla goda sufflén du finner här på Katinkas Kitchen, eller helt enkelt maränger)
Chokladsufflé med varm chokladsås

Chokladsufflé med varm chokladsås

Vispa upp en maräng av äggvitorna, citronsaften och halva sockret. Vänd ner resterande marängskum, rör ut en till slät massa
Glassbomb au four..!

Glassbomb au four..!

Det hela täcks med italiensk maräng som bränns av med gasolbrännaren jag använder till crème brûlée. Den italienska marängen gör du dagen innan eller samma dag, spritsar på den och bränner av precis innan servering

Fryst passionsfruktssufflé

Vänd sedan ner resten av marängsmeten med en slickepott till en slät massa. Vänd ner ungefär 1/4 av marängen i äggsmeten och blanda väl
Fredagsdesserten V.44

Fredagsdesserten V.44

Marängen ska vara klar samtidigt med krämen, för den ska blandas direkt. Det är mycket viktigt här att man smörjer sina formar med rumstempatsmör och sedan sockrar dom efter så sufflen inte fastnar i kanten, då stiger den inte i ugnen
Polkagrissufflé

Polkagrissufflé

Den ska börja sätta sig och tjockna men inte bli hård som maräng. Som så många gånger förr har Lisa tipsat, denna gång om en blogg
Mangosufflé

Mangosufflé

br />Gör marängen genom att börja vispa äggvitorna försiktigt, öka på farten efter hand. Tillsätt citronsaft och socker och fortsätt vispa tills du har en tjock och fast maräng

Banansufflé

Tillsätt florsockret och fortsätt vispa till en fast, blank maräng. Ta lite av marängen och vänd ner i de mosade bananerna för att lätta upp den

Pösig mandelkaka

Tillsätt sockret och vispa vidare till en marängsmet. Vänd försiktigt ner resten av maräng smeten. Rör ner 1/3 av marängsmeten i den kalla mandelsmeten

Citrongrässufflé med ananasgazpacho

Vispa äggvita och socker till en styv maräng. Blanda sedan försiktigt med resten av marängen. Vänd ner 1/3 av marängen i äppelmoset och blanda väl