Börja med att vispa äggulor och socker. I fredags var vi hemma hos Viktors föräldrar och åt middag och då stod jag för efterrätten som blev denna citronmarängglasstårta
Nyårsdesserten, glasstårtamedmarängoch hallonrippel, ganska lätt att göra. lite pressad citron. Sätt glassen på varandra och garnera medmarängeroch ev chokladkonst (smält choklad och ringla på bakplåtspapper, låt stelna)
Tre som fick var sin färg, grön, röd och blå och en bunke med lite mer "smet" som fick förbli vit då jag ville ha melerade marängeroch inte helt färgade
Ni kan även välja att frysa in glassmeten utan marängbottnarnaoch vid servering skära upp glassen i bitar och toppa med krossade/små marängeroch bär på varje tallrik
Ta ut bunken ur frysen och fyll den med mjukrörd vaniljglass, varvad med krossade maränger. Häll i chokladen och täck ytan med ett jämnt lager med hjälp av en slickepott
Bryt marängtaket i olika längder och ställ runt glasstårtan precis före servering. Öka därefter hastigheten och vispa tills marängsmeten blir fast i konsistensen
Lägg på ett lager marängeroch ringla över lite chokladsås. Blanda yoghurt, äggula, florsocker, innanmätet från vaniljstången ochcitronskal (utan det vita som är beskt)