Botten består av maräng blandad med mixade mandlar och denna toppas sedan med en äggkräm. Citronsaften i marängen hade jag heller inte i… Jag skriver receptet nedan så som jag gjorde det, men kolla in länken längst upp, så kommer ni till originalreceptet
Jag trodde först att Mockatårta var både fylld och täckt medsmörkräm men så var icke fallet utan mellan marängbottnarna brer man ett lager Mockakräm – påminner lite om hemmagjord vaniljkräm fast med kaffesmak
vispa marängen tills den svalnat helt (känner med händerna utanpå. Men jag har också provat med väldigt många olika mandelmjöloch min slutsats är att väldigt mycket beror på vilket mandelmjöl du använder
Fyll marängbottnarnamed Mockakrämen, bred ett ½ cm tjockt lager och lägg på nästa marängbotten. CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
Ena sättet där man vispar äggvitan och kokar upp en sockerlag och gör som en slags italiensk maräng. Dom blev väldigt goda med smak av choklad, kardemumma och mycket mandelsmak
Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng. Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime
Vänd ned den italienska marängenoch rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten
I en biskvi har man oftast en vanlig smörkräm (smör och florsocker som vispas fluffigt) men jag tänkte testa mig på en marängsmörkräm i stället (blir lite lättare och fluffigare och smakar mindre smör) den är mycket krångligare att göra men den blev verkligen skillnad