Maräng med mandel och smörkräm recept

Macaroons! (utan mandel)!!

Macaroons! (utan mandel)!!

Vispa äggvitorna i en bunke och tillsätt strösocker lite i taget tills du får en toppig, lite glansig maräng
Succetårta

Succetårta

Botten består av maräng blandad med mixade mandlar och denna toppas sedan med en äggkräm. Citronsaften i marängen hade jag heller inte i… Jag skriver receptet nedan så som jag gjorde det, men kolla in länken längst upp, så kommer ni till originalreceptet
Mockatårta – en kaffeälskares dröm!

Mockatårta – en kaffeälskares dröm!

Jag trodde först att Mockatårta var både fylld och täckt medsmörkräm men så var icke fallet utan mellan marängbottnarna brer man ett lager Mockakräm – påminner lite om hemmagjord vaniljkräm fast med kaffesmak
HALLON MACARONS

HALLON MACARONS

Tillsätt strösocker lite i taget och vispa till en toppig maräng. Blanda försiktigt ner det i marängen
Macarones var det här!

Macarones var det här!

Häll sedan ner sockret lite i taget och rör med lägsta hastighet så att det blir en blank marängsmet
Dubbla mandelkakor

Dubbla mandelkakor

Jag valde att göra en marängsmörkräm istället för mammas klassiska, men jag lägger in båda alternativen här i receptet
Glutenfria macaroner

Glutenfria macaroner

vispa marängen tills den svalnat helt (känner med händerna utanpå. Men jag har också provat med väldigt många olika mandelmjöloch min slutsats är att väldigt mycket beror på vilket mandelmjöl du använder
Kaffets dag

Kaffets dag

Fyll marängbottnarnamed Mockakrämen, bred ett ½ cm tjockt lager och lägg på nästa marängbotten. CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
#17 Dubbla mandelkakor

#17 Dubbla mandelkakor

Jag valde att göra en marängsmörkräm istället för en klassisk smörkräm, men jag lägger in båda alternativen här i receptet
Macarons med chokladfyllning

Macarons med chokladfyllning

Ena sättet där man vispar äggvitan och kokar upp en sockerlag och gör som en slags italiensk maräng. Dom blev väldigt goda med smak av choklad, kardemumma och mycket mandelsmak
PåskTårta

PåskTårta

Separera äggulan från äggvitan, äggvitan använder du till marängbottnarnamedan äggulan kommer att bli en del av smörkrämen
Lakritsmacaron

Lakritsmacaron

Fortsätt sedan att vispa tills marängen har blivit fast och blank. Vispa äggvitan med elvisp i en ren och torr skål tills den börjar bli skummig
Macarons

Macarons

Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng. Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime
Lavendelmacaroons med vaniljsmörkräm

Lavendelmacaroons med vaniljsmörkräm

Vänd ned den italienska marängenoch rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten
Macarons för den blodtörstige

Macarons för den blodtörstige

Häll i de torra ingredienserna i marängenoch blanda varsamt. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet
Biskvier

Biskvier

I en biskvi har man oftast en vanlig smörkräm (smör och florsocker som vispas fluffigt) men jag tänkte testa mig på en marängsmörkräm i stället (blir lite lättare och fluffigare och smakar mindre smör) den är mycket krångligare att göra men den blev verkligen skillnad