Manitoba cream surdeg recept

Manitoba cream surdegsbröd

Manitoba cream surdegsbröd

Själv var det länge sedan jag lyckades med ett surdegsbröd. Kan det vara så att hemligheten är en riktigt sprudlande surdeg och ett ihärdigt knådande
Frallor med Manitoba Cream

Frallor med Manitoba Cream

Ca 11½ dl ManitobaCream. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet
Surdeg: Dinkelbaguetter

Surdeg: Dinkelbaguetter

300 g vete eller rågsurdeg. 600 g Manitobacream/ vetemjöl special. 300 g vete eller rågsurdeg. 600 g Manitobacream/ vetemjöl special
Surdeg med rostade fröer

Surdeg med rostade fröer

Att baka surdegsbröd har blivit en del av mitt liv, jag älskar den där lilla burken som står i min kyl
Surdeg med rostad sesamfrön

Surdeg med rostad sesamfrön

Svårare än så var det inte, planera lite innan bara så får du fantastiskt gott surdegsbröd som du sent ska glömma
Surdeg på burk och världens bästa mjöl!

Surdeg på burk och världens bästa mjöl!

Jag använde mig även av mjölet "Manitobacream" som numera är mitt favoritmjöl. En kollega hade tipsat mig om surdegen som nu finns att köpa och sagt och gjort blev det en burk med färdig surdeg när jag var och handlade
Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Häll surdeg vatten och honung i assistenten och blanda
Bröd med köpt surdeg

Bröd med köpt surdeg

I vanliga fall gör jag surdegen själv, men eftersom jag just satt en ny surdeg som inte var färdig för bakning, köpte jag för första gången en färdig surdeg på ICA
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

vetemjöl special eller manitobacream. Det här surdegsbrödet har jag bakat efter ett recept i boken 'Bröd' av Jan Hedh
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

ManitobaCream vetemjöl, Saltå Kvarns ekologiska Rågsikt och Saltåkvarns ekologiska Rågmjöl. Att baka med surdeg innebär planering som är a och o
Hamburgerbröd på surdeg

Hamburgerbröd på surdeg

Till mina hamburgerbröd använde jag mjölet ManitobaCream från Ramlösa Kvarn. Har man ingen egen surdeg ståendes hemma och puttrar så finns det att köpa färdiga surdegar i påse i din mataffär, väldigt smidigt om man har svårt att hålla en egen vid liv
Nyttiga baguetter med surdeg

Nyttiga baguetter med surdeg

Tillsätt rågsurdeg, olivolja, honung, rågmjöl och 3 dl av vetemjölet. 1 dl rågsurdeg. 4-5 dl manitobacream eller vetemjöl special
Morotsbröd, mammas

Morotsbröd, mammas

jag brukar använda manitobacream och delvis byta ut mot fullkornsdinkel/rågsikt eller vad man vill. Vill du ha i surdeg kan du minska något på jästen och ändå få bra jäskraft
Smakrikt cheddar- och chilibröd

Smakrikt cheddar- och chilibröd

Brödet bygger på ManitobaCream. Jag tog för givet att det var något i stil med typ Creamcheese eller annat cream-liknande och sprang därför runt i butikerna och hittade det inte
Rågrutor – recept

Rågrutor – recept

11 1/2 dl rågsurdeg (köpt eller egen). 110 dl vetemjöl med hög proteinhalt, ex manitobacream. 1Blanda jäst, vatten, surdeg, sirap, salt och fänkål i en köksmaskin