Manitoba cream pizza recept

Pizza med vitlök och basilika

Pizza med vitlök och basilika

Den är tänkt att jäsa långsamt över lång tid, så gör den gärna dagen innan du ska äta pizza och låt den jäsa långsamt i kyl eller sval över natten
Riktig pizza från grunden

Riktig pizza från grunden

ManitobaCream (lila förpackning) finns på betydligt fler ställen. Jag har laborerat med pizza i ganska många år nu, vilket den här bloggen demonstrerar ganska tydligt
Pizza ai 2 Formaggi och salami

Pizza ai 2 Formaggi och salami

Ta ut pizzan från ugnen och strö på rikligt med gorgonzolaost på ena hälften och på andra sidan lägg på riven mozzarella, salami och färska basilikablad
Pizza från grunden

Pizza från grunden

Först och främst, när man gör pizza rekommenderar jag absolut att man inte ska nöja sig med sin vanliga ugn med en vanlig ugnsplåt
Grön Pizza Bianco

Grön Pizza Bianco

Jag tror inte man kan ha för många recept på pizza. När pizzan är färdiggräddad river vi på färsk basilika och toppar till sist ytterligare lite hyvlad parmesan
Pizza bianca med lök

Pizza bianca med lök

300 g manitobacream mjöl (mjöl med hög proteinhalt). Om ni vill använda er Bakmaskin som blandare och till jäsning så lägg i ingredienterna i bakmaskinen enligt ordningen som skrivits ovanför och sedan trycker ni på programmet som motsvarar circa 1 timme och 30 minuter
Pizza 2.0

Pizza 2.0

Har ju visat lite olika varianter på pizza här tidigare, men den här blev så himla bra att även den måste delas med världen
Saffransgifflar med vitchoklad

Saffransgifflar med vitchoklad

Jag använder manitobacream som mjöl, kan rekommendera det om ni vill ha otrolig jäskraft och saftiga bullar

Riktig pizzadeg som får ta lite tid

Blir osten karameliserad före botten är färdiggräddad flytta nästa pizza längre ner eller omvänt om botten blir klar före osten
Långjäst pizzadeg

Långjäst pizzadeg

Lägg på ingredienser som du gillar och baka av på hög temperatur i ugn, gärna på en pizzasten. tipo 00 mjöl eller Manitobacream. Ta ut bollarna ur kylen 1 timme innan du ska tillaga pizzan sedan så att de blir rumstempererade
Pizzadeg

Pizzadeg

Mjölet köpte jag på ICA och kommer från Ramslösa kvarn och heter ManitobaCream som är ett siktat vetemjöl speciellt för frasiga pizzor

Bästa pizzadegen

använda mjölet manitobacream. pizzadegen. Vi gjorde hemmagjord pizza i helgen, även egen tomatsås. och pizzasallad
Mozzarellapizza

Mozzarellapizza

Pizzadeg. Låt svalna innan den breds på pizzadegen. Pizzadeg. 6-7 dl manitobacream, vetemjöl special eller vanligt vetemjöl
Min surdegspizza supremo!

Min surdegspizza supremo!

Igår gjorde jag ju surdegspizza, jag brukar göra det när det är tomt i plånkan och på kortet, mjöl, jäst (eller surdeg), ingredienser till tomatsås, mozzarella och/eller fetaost har jag alltid hemma och igår kompletterade jag med chorizo och ruccola
Dinkelbröd med levain

Dinkelbröd med levain

Lägg över på en pizza spade eller liknande för att få in bröden i ugnen. Levainbröd med dinkel800 g levain 730 g vatten (30-35 grader)500 g dinkelmjöl fullkorn500 g vetemjöl (Manitobacream eller vetemjöl special)Blanda och knåda i maskin 12 min på lägsta hastighetTillsätt 20 g salt under omrörningKnåda ytterligare 5 minuter vid lite högre hastighetDegen blir väldigt lös
Choklad- och honungsfylld challah bröd

Choklad- och honungsfylld challah bröd

Skär varje rulle på mitten med en vass kniv eller en pizza skärare. 450- 500 g mjöl ( har använt ManitobaCream ). 1 Kommentar 450- 500 g mjöl ( har använt ManitobaCream )